De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Fikse stijging downloads RunKeeper na uitgelicht te worden in de Android Market

Redactie
5 januari 2012, 18:30
1 min leestijd
Fikse stijging downloads RunKeeper na uitgelicht te worden in de Android Market
Fikse stijging downloads Runkeeper na uitgelicht te worden in de Android Market

Als een app door Google wordt uitgelicht zorgt dit meestal voor een grote stijging van het aantal downloads. Hoeveel dit precies is maken de ontwikkelaars niet bekend, maar de makers van RunKeeper hebben dit voor de verandering eens wel op hun blog gemeld. Na Oud en Nieuw kregen de makers de fitness-app te horen dat ze waren ‘uitgelicht’. Drie dagen later werd RunKeeper dagelijks 637 procent meer gedownload dan normaal. Een aanzienlijke stijging die ook een beetje inzicht geeft in wat voor invloed een selectie van Google kan hebben op het succes van een app.

Voordat Runkeeper werd uitgelicht stonden ze ergens rond plaats 25 in categorie Gezondheid en fitness in de Android Market. Nu staan ze op plaats 3 en op het moment van schrijven staan ze op plaats 288 gekeken naar het totale aantal applicaties. Google selecteert zelf welke apps ze gaan uitlichten. Hoe dit proces precies werkt is niet duidelijk, maar zelf geeft Google altijd te kennen dat ze op zoek is naar apps van hoogwaardige kwaliteit.

Lees verder na de advertentie.

De flinke stijging van het aantal downloads kan er ook mee te maken hebben dat meer mensen naar Runkeeper en soortgelijke apps hebben gezocht omdat ze het goede voornemen hebben om meer te gaan sporten in 2012. Met RunKeeper kan je bijhouden hoeveel afstand je aflegt tijdens het hardlopen of fietsen, hoe calorieën je hebt verbrand tijdens een work-out en nog veel meer. Sinds het begin van vorig jaar is de app gratis geworden.

Downloaden via Android Market: RunKeeper (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu