FilmDroid: een overzicht van alle films op TV
Wouter Nijsen

filmstripFilmdroid geeft je een overzicht van alle films die vandaag en morgen op TV komen, zodat je altijd een handige filmprogrammagids bij de hand hebt. Het overzicht bevat de naam van de film, de zender en de uitzendtijd. Zodra je een film selecteert opent zich een nieuw venster met daarin de verhaallijn, de naam van de regiseur, de cast en het genre. In dit scherm is het ook mogelijk een alarm voor de desbetreffende film in te stellen, zodat je de uitzending niet mist. De informatie in FilmDroid is afkomstig van de website FilmTotaal en via een knop onderin het scherm kun je die informatie ook rechtstreeks op de FilmTotaal site bekijken. Een must-have voor filmfans met een Android telefoon?

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Nee, tenminste niet deze versie. Het idee is goed en er zal zeker vraag zijn naar een dergelijke applicatie. Echter zijn er een aantal tekortkomingen die ervoor zorgen dat FilmDroid het nog niet helemaal is. Het instellen van een alarm voor een film is een nuttige optie, echter standaard staat het alarm op dezelfde tijd als de start van de film. Dat geeft je dus bijzonder weinig tijd om op tijd bij de tv te komen zodat er grote kans is dat je het begin van de film mist.

De knop die je rechtstreeks naar de FilmTotaal site brengt is eigenlijk overbodig aangezien je bij de normale website uitkomt. Die is welliswaar op je Android-telefoon te lezen, maar handig is het niet en voegt niets toe aan de informatie die de applicatie zelf toont. Grootste minpunt is echter het aanbod. Dat is eigenlijk FilmDroid niet te verwijten, aangezien deze voor de data gebruik maakt van FilmTotaal. Maar het handjevol zenders dat hier getoond wordt is gewoon te klein om de echte filmfan tevreden te stellen. Als deze tekortkomingen aanpakt worden kan (en zal) FilmDroid een echte must-have worden. Filmdroid is te downloaden in de Android Market, of door het scannen van de QR-code.

0

Via: Kmax studio
Afbeelding: CC Flickr, Zero1o1

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.