Filmpje toont nieuwe Samsung Touchwiz-interface voor Honeycomb

Wouter Nijsen
8 juni 2011, 12:15
1 min leestijd
Filmpje toont nieuwe Samsung Touchwiz-interface voor Honeycomb
Samsung Touchwiz_Galaxy Tab_Android

Samsung liet kort geleden weten dat de eerste serie van de Galaxy Tab 10.1 die op de markt komt standaard niet zal zijn voorzien van hun eigen Touchwiz-interface. Dit betekent dat je als gebruiker een Samsung-tablet koopt met een standaard Honeycomb-interface. De Touchwiz 4.0 UX interface zal op een later tijdstip als update beschikbaar zijn voor de Galaxy Tab 10.1. De vraag is dan natuurlijk of je als Tab 10.1 gebruiker die interface op termijn wil installeren, of dat je met standaard Honeycomb beter af bent.

Er is nu een uitgebreide video beschikbaar waarop je de nieuwe Touchwiz-interface voor Honeycomb in actie kunt zien. Wanneer dit inderdaad de versie is die straks voor de gebruikers beschikbaar is dan ziet het er niet verkeerd uit en heeft Samsung een eigen interface ontwikkeld, die niet veel afbreuk doet aan de Honeycomb-ervaring. Naast de Touchwiz-widgets, die je zelf groter en kleiner kunt maken, is vooral het notificatiescherm flink onder handen genomen en heeft als extra bijvoorbeeld een schuif om de helderheid van het scherm snel te kunnen aanpassen. Ook is er een handige extra kleine versie van de “app-tray” die overal op te roepen is door vanaf de onderkant van het scherm naar boven te “swipen”.

Lees verder na de advertentie.

Het filmpje toont Touchwiz overigens op de Galaxy Tab 8.9, maar is het is aan te nemen dat deze versie gelijk is aan die van de Tab 10.1. Is Touchwiz een positieve toevoeging voor de Samsung Galaxy Tab 10.1, of is de standaard Honeycomb interface zo goed dat hardware fabrikanten kunnen stoppen met het maken van een eigen Android-interface.

Via: PhoneArena

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Tab Pro 10.1
Samsung Galaxy Tab Pro 10.1

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu