Filmpje van 2 minuten met Ice Cream Sandwich opgedoken

Redactie
29 september 2011, 18:41
2 min leestijd
Filmpje van 2 minuten met Ice Cream Sandwich
'Android Ice Cream Sandwich 3.0.1'

Een video van 2 minuten met daarop Ice Cream Sandwich in actie is opgedoken. Het filmpje laat een Nexus S zien draaiend op Android-versie 3.0.1 met buildnummer IRK48. De maker van de video zou via eBay een tweedehands Nexus S hebben aangeschaft en nogal vreemd opgekeken hebben toen hij de telefoon opstartte omdat hij geen Android 2.3 Gingerbread zag maar een andere versie van Android. Of het verhaal klopt is nu moeilijk te verifiëren. Volgens de gebruiker is de Nexus S nu van afstand gewist.

In het filmpje is te zien hoe Gingerbread en Honeycomb samenkomen. Om de Nexus S te unlocken kun je een cirkel verslepen naar diverse icoontjes die in het lockscreen staan. In het filmpje wordt op deze manier de camera-app rechtstreeks geopend. De onderste balk op het homescreen kent nu vijf iconen in plaats van drie en er is nu een speciaal icoon voor een mapje met Google Apps waarmee je snel applicaties als Gmail en YouTube kunt openen.

Lees verder na de advertentie.

Het wisselen tussen applicaties die openstaan gaat nu met een interface die erg aan Honeycomb doet denken. De verticale balk die normaal links staat op de tablet met screenshots van de openstaande apps neemt op de telefoon het gehele scherm in beslag. Als je nu de lijst met apps opent, heb je ook de mogelijkheid om een tabblad met widgets te selecteren. Ook het instellingen-menu en de notificatiebalk hebben een likje verf gehad en doen nu meer aan Honeycomb denken.

Ice Cream Sandwich wordt binnen enkele maanden wordt verwacht en wellicht al 11 oktober aanstaande aangekondigd tijdens Samsung Unpacked. Of de beelden echt zijn valt te betwijfelen. Het kan een manier zijn om meer aandacht voor Ice Cream Sandwich te genereren of een goede ROM zijn van een onbekende maker. Het verhaal van de eBay-koper, die hier op het XDA-forum tekst en uitleg geeft wat hem overkomen is, kan natuurlijk ook gewoon kloppen. Aangezien het om een bètaversie gaat van de nieuwe versie van Google’s besturingssysteem, kan er nog van alles wijzigen. Hieronder het bewuste filmpje:

Bron: Engadget

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Nexus S
Samsung Nexus S

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's