Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Films huren nu mogelijk in de Britse Android Market

Redactie
21 oktober 2011, 15:41
1 min leestijd
Films huren nu mogelijk in de Britse Android Market
Films huren nu mogelijk in de Britse Android Market

De Britse Android Market biedt nu ook films aan. Het aanbod is nog beperkt met zo’n duizend films, maar het is voor het eerst dat de videoverhuurdienst van Google buiten de Verenigde Staten beschikbaar is. De prijzen voor het huren van een film liggen tussen de 2,49 en 3,49 pond (2,87 en 4,02 euro). Als je een film huurt kan je deze binnen dertig dagen bekijken op ieder apparaat met toegang tot de Android Market.

Het huren van een film is vergelijkbaar met het kopen van een app. Je selecteert een titel, accepteert vervolgens de voorwaarden van het huren van de film, en dan wordt deze op je Android-apparaat gedownload. Je kunt er ook voor kiezen om de film op het internet te bekijken via ieder apparaat dat de Android Market kan bereiken (zoals een HTPC). In totaal mag je de film dertig dagen huren. Daarna wordt de film automatisch weer verwijderd.

Lees verder na de advertentie.

Het aanbod is nu nog magertjes met zo’n 1.000 films die beschikbaar zijn. Nu zijn onder meer te huren: Reservoir Dogs, Bend It Like Beckham en Green Lantern. Dat de dienst nu ook in beschikbaar is in een Europees land betekent dat de kans een stukje groter geworden is dat andere Europese landen binnenkort ook films kunnen huren via de Android Market. De Nederlandse iTunes biedt ook al enkele films te huur aan dus de concurrentie op het gebied van online videoverhuur begint langzaam steeds groter te worden.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu