De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Streamen met je Chromecast: 5 nieuwe kijk- en luistertips (week 17 2021)

Erwin Vogelaar
27 april 2021, 19:21
3 min leestijd
Streamen met je Chromecast: 5 nieuwe kijk- en luistertips (week 17 2021)

Met zoveel verschillende streamingdiensten is het aanbod overweldigend. In onze wekelijkse streamingtips raden we je naast series ook films, nieuwe albums en meer aan. In onze filmtips van week 17 (2021): Shadow and Bone en Stowaway.

Lees verder na de advertentie.

Filmtips week 17 (2021): Shadow and Bone en Stowaway

Met een Chromecast in je televisie of een Chromecast Audio in je speaker bekijk en luister je media van je smartphone in betere kwaliteit. Dat is handig, maar dan moet je wel weten wat je kan kijken en luisteren. Daarom bieden we wekelijks de Android Planet-kijktips aan. Hierin geven we enkele actuele luister- en serietips, zowel bij gratis als betaalde diensten.

1. Shadow and Bone seizoen 1 (Netflix)

De nieuwste grote fantasyserie van Netflix is hier: Shadow and Bone. De serie is gebaseerd op de gelijknamige boeken en wordt hier en daar al de volgende Game of Thrones of Harry Potter genoemd, met een uitgebreide fantasiewereld om je als kijker in te verliezen.

Je volgt hierin de kaartenmaker Alina Starkov, die een bijzondere kracht bezit. Ze kan het licht laten schijnen en daarmee vechten tegen de monsters uit een schaduwgebied. De serie zit uitstekend in elkaar en we kijken uit naar nog veel seizoenen.

Shadow and Bone | Officiële trailer | Netflix

Netflix

Netflix, Inc.

Gratis via Google Play

2. Pak de Macht (NPO)

Tim Hofman, nu vooral bekend door zijn serie BOOS, heeft iets nieuws: Pak de Macht. In deze zesdelige reeks bespreekt Hofman machtsstructuren. Om eens de overkoepelende problemen aan te wijzen die hij tijdens de opnames voor BOOS tegenkomt. Zo zet Hofman in de eerste aflevering zijn vizier op China en in de tweede aflevering de schuldenindustrie. Zowel interessant als vermakelijk.

Pak De Macht trailer seizoen 1 - BNNVARA

NPO Start

NPO

Gratis via Google Play

3. Stowaway (Netflix)

Een tweejarige missie naar Mars wordt verstoord als de kleine bemanning een achtergebleven technicus vindt. Het team moet moeilijke keuzes maken, want hebben ze wel genoeg voedsel en zuurstof om hun missie te behalen als ze plots met z’n vieren zijn? Een spannende film, met bekende namen als Toni Colette, Anna Kendrick en Daniel Dae Kim.

Stowaway | Officiële trailer | Netflix

Netflix

Netflix, Inc.

Gratis via Google Play

4. Life in Color (Netflix)

David Attenborough gaat onverstoord door met het maken van natuurdocumentaires. In de serie Life in Color op Netflix draait alles om kleur. Bijzonder is dat de makers niet alleen de bekende kleurrijke dieren laten zien, maar er met speciale cameratechnieken ook kleuren worden getoond die we normaal met het menselijk oog niet waarnemen. 

Life in Color with David Attenborough | Official Trailer | Netflix

Netflix

Netflix, Inc.

Gratis via Google Play

5. Mare of Easttown (Ziggo)

Voor liefhebbers van duistere detectiveseries, is er nu Mare of Easttown. Kate Winslet schittert in de hoofdrol als Mare Sheehan, een rechercheur met tassen aan persoonlijke bagage. Een oude zaak en een nieuw slachtoffer lijken met elkaar verbonden zijn, dus moet Mare op onderzoek in het kleine stadje waar iedereen elkaar kent. 

Mare of Easttown: Official Trailer | HBO

Ziggo GO

Liberty Global

Gratis via Google Play

Trailer van de week: Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

Vanaf nu kiezen we ook elke week een toffe trailer uit van iets dat je in de toekomst kunt kijken. Met deze week de nieuwe Marvel-superheldenfilm Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings.

Marvel Studios’ Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings | Official Teaser

Lees ook onze vorige streamingtips

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu