De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Chromecast-kijktips: deze 5 films en series mag je niet missen (week 20 2021)

Erwin Vogelaar
21 mei 2021, 19:12
3 min leestijd
Chromecast-kijktips: deze 5 films en series mag je niet missen (week 20 2021)

Met zoveel verschillende streamingdiensten is het aanbod overweldigend. In onze wekelijkse streamingtips raden we je naast series ook films, nieuwe albums en meer aan. In onze filmtips van week 20 (2021): De Oost en Love, Death and Robots.

Lees verder na de advertentie.

Filmtips week 20 (2021): De Oost en Love, Death and Robots

Met een Chromecast in je televisie of een Chromecast Audio in je speaker bekijk en luister je media van je smartphone in betere kwaliteit. Dat is handig, maar dan moet je wel weten wat je kan kijken en luisteren. Daarom bieden we wekelijks de Android Planet-kijktips aan. Hierin geven we enkele actuele luister- en serietips, zowel bij gratis als betaalde diensten.

1. Love, Death and Robots S2 (Netflix)

In de serie Love, Death and Robots krijgen animatiemakers de kans om een kort verhaal te vertellen rond de thema’s in de titel. Dat zorgt niet alleen voor een grote diversiteit aan verhalen, maar ook een hoop kwaliteit. En elke aflevering is gewoon los te kijken. Dit tweede seizoen heeft zelfs een Nederlands randje, want artiest Joachim Heijndermans heeft een van de verhalen geschreven: All Through the House. 

LOVE DEATH + ROBOTS: VOLUME 2 | Officiële trailer | Netflix

Netflix

Netflix, Inc.

Gratis via Google Play

2. De Oost (Prime Video)

Op Prime Video kun je nu kijken naar de Nederlandse film De Oost. De film volgt een groep jonge Nederlandse militairen die naar Indië wordt gestuurd om daar orde op zaken te stellen rond de Indonesische onafhankelijkheidsoorlog, met een focus op de omstreden acties van kapitein Raymond Westerling. 

Het is een indrukwekkende film, maar De Oost krijgt ook veel kritiek. Zo zouden de soldaten zich kleden in historisch incorrecte zwarte uniformen. Critici uit de Indische en Molukse gemeenschap stellen daarnaast dat de film een eenzijdig beeld schetst. 

De Oost | Officiële trailer | Amazon Prime Video NL

Amazon Prime Video

Amazon Mobile LLC

Gratis via Google Play

3. The Underground Railroad (Prime Video)

Barry Jenkins (Moonlight, If Beale Street Could Talk) heeft de afgelopen vier jaar gewerkt aan The Underground Railroad, een prachtig gefilmde serie over de harde realiteit van de slavernij vlak voor de Amerikaanse Burgeroorlog. De serie gaat over de mythische ondergrondse spoorweg waar slaven doorheen reizen om te ontsnappen naar het noorden. The Underground Railroad is geen serie die makkelijk is om te kijken, maar waar je door de schoonheid toch ook niet van weg kunt kijken.

The Underground Railroad - Official Trailer | Prime Video

Amazon Prime Video

Amazon Mobile LLC

Gratis via Google Play

4. Ferry (Netflix)

Undercover is een Nederlandse hit op Netflix, dus toen werd er besloten om de wereld van deze serie wat uit te breiden met een film. Hierin leer je meer over de geschiedenis van Ferry Bouman. In de film ken je hem al als drugsbaron die later wordt opgepakt, maar in de film werkt Ferry zelf nog voor een hasjbaron. Die stuurt Ferry naar Brabant.

Ferry | Officiële Trailer | Netflix

Netflix

Netflix, Inc.

Gratis via Google Play

5. De Roze Revolutie (NPO)

In deze vierdelige reeks onderzoekt Michiel van Erp de historie van de lhbtq-beweging in Nederland. Over protest, de aids-crisis, vrijheid om jezelf te kunnen zijn en meer. Met een goede dosis tussen positief en negatief, blijheid en de harde realiteit. 

Filmtips week 20 2021

NPO Start

NPO

Gratis via Google Play

Trailer van de week: The Green Knight

The Green Knight | Official Trailer HD | A24
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu