De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Streamen met je Chromecast: 5 nieuwe kijk- en luistertips

Erwin Vogelaar
14 september 2020, 20:14
3 min leestijd
Streamen met je Chromecast: 5 nieuwe kijk- en luistertips

Met zoveel verschillende streamingdiensten is het aanbod overweldigend. Met onze wekelijkse streamingtips raden we je naast series ook films, nieuwe albums en meer aan. In onze filmtips van week 38 (2020): The Social Dilemma en The Outsiders.

Filmtips week 38 (2020): The Social Dilemma en The Outsiders

Met een Chromecast in je televisie of een Chromecast Audio in je speaker bekijk en luister je media van je smartphone in betere kwaliteit. Dat is handig, maar dan moet je wel weten wat je kan kijken en luisteren. Daarom bieden we wekelijks de Android Planet-filmtips aan. Hierin geven we enkele actuele luister- en serietips, zowel bij gratis als betaalde diensten.

1. The Social Dilemma (Netflix)

In deze boeiende Netflix-documentaire komen mensen aan het woord die gewerkt hebben aan de sociale netwerken waar jij nu verslaafd aan bent. Deze mensen vertellen wat er achter de schermen gebeurt waardoor jij je telefoon er telkens weer bij pakt.

En belangrijker nog: ze vertellen wat de bedrijven daarmee willen bereiken. De geacteerde stukjes in de documentaire zijn een beetje suf, maar elke socialmediagebruiker zal schrikken van de interviews. 

The Social Dilemma | Official Trailer | Netflix

Kijk The Social Dilemma op Netflix. De app is via onderstaande link in de Play Store te downloaden.

Download Netflix in de Play Store (gratis)

2. The Outsiders (NPO)

In het mooie programma The Outsiders bezoekt Tim den Besten mensen die zich aan de rand van de samenleving bevinden, omdat zich niet aan de norm houden. Den Besten blijft daarbij altijd nieuwsgierig en respectvol, om zo door te krijgen wat zo’n persoon drijft.

Zoals een 5G-activist die niet in het coronavirus gelooft, mensen die aan alternatieve vormen van genezing doen en mensen die hun vertrouwen in de overheid hebben verloren. 

The Outsiders kijken doe je via de NPO Start-app, die je via onderstaande link in de Play Store vindt.

Download de NPO Start-app in de Play Store (gratis)

3. In Machines We Trust (podcast)

In de podcast ‘In Machines We Trust’ kijkt host Jennifer Strong samen met de mensen van MIT Technology Review naar de rol die kunstmatige intelligentie in ons leven heeft. Zo kun je nu al luisteren naar een aflevering over AI in zelfrijdende auto’s, een verhaal waarin gezichtsherkenning fout ging en de vraag: wie bezit jouw gezicht?

filmtips week 38

De podcast luister je onder andere in onze favoriete podcast-app Pocket Casts via deze link. Deze app installeer je via onderstaande link in de Play Store.

Download Pocket Casts in de Play Store (gratis)

4. Superman: Man of Tomorrow (Play Films)

Deze animatiefilm volgt een jongere Clark Kent, nog voordat hij bekend werd als Superman. Kent loopt stage bij de Daily Planet en moet daarnaast de Aarde beschermen van een intergalactische bounty hunter en de alien Parasite. De personages worden ingesproken door onder andere Darren Criss en Zachary Quinto.

Superman: Man of Tomorrow | Official Trailer 2020

Jojo Rabbit check je in de Play Store via deze link. De film kijk je op je Android-toestel met de Google Play Films-app. De film koop je voor 7,99 euro en huur je voor 4,99 euro.

→ Download Google Play Films in de Play Store (gratis)

5. Mees Kees in de Wolken (Prime Video)

De vrolijke basisschoolleraar Mees Kees heeft een ballonvaart cadeau gekregen. Er is alleen een groot probleem: hij heeft enorme last van hoogtevrees. Zijn leerlingen schieten te hulp. Tevens is er een groot schoolfeest op komst, omdat de school vijftig jaar bestaat. De jonge Tobias durft alleen Hasna niet mee te vragen. Is Mees te druk om hem te helpen?

Mees Kees In De Wolken |  Trailer  | Pathé

Vind Mees Kees in de Wolken op Prime Video van Amazon. De app vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Prime Video in de Play Store (gratis)

Lees ook onze vorige streamingtips

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu