Streamen met je Chromecast: 5 nieuwe kijk- en luistertips (week 42)

Erwin Vogelaar
13 oktober 2020, 19:19
3 min leestijd
Streamen met je Chromecast: 5 nieuwe kijk- en luistertips (week 42)

Met zoveel verschillende streamingdiensten is het aanbod overweldigend. In onze wekelijkse streamingtips raden we je naast series ook films, nieuwe albums en meer aan. In onze filmtips van week 42 (2020): spoken, spieren en honing.

Filmtips week 42 (2020): The Haunting of Bly Manor en Fargo

Met een Chromecast in je televisie of een Chromecast Audio in je speaker bekijk en luister je media van je smartphone in betere kwaliteit. Dat is handig, maar dan moet je wel weten wat je kan kijken en luisteren. Daarom bieden we wekelijks de Android Planet-filmtips aan. Hierin geven we enkele actuele luister- en serietips, zowel bij gratis als betaalde diensten.

1. The Haunting of Bly Manor (Netflix)

Heb je ook zo genoten van The Haunting of Hill House, en niet alleen omdat Michiel Huisman erin zat? Dan kun je nu griezelen met The Haunting of Bly Manor, een nieuw verhaal met nieuwe personages. Enkele acteurs keren wel terug, maar dan in nieuwe rollen. In dit seizoen volg je een jonge vrouw die wordt ingehuurd om op te passen op twee kinderen in een bijzonder huis. Daar blijkt niet alles helemaal in orde te zijn. 

The Haunting of Bly Manor | Official Trailer | Netflix

Kijk The Haunting of Bly Manor op Netflix. De app is via onderstaande link in de Play Store te downloaden.

Download Netflix in de Play Store (gratis)

2. Ziek Gespierd (NPO)

Op sociale media lijken alle populaire mannen een sixpack te hebben. Dat doet wat met het zelfbeeld van jongens die zich daaraan gaan spiegelen. In deze documentaire wordt Jorjen Neumann gevolgd, die alles deed om zelf ook zo’n sixpack te krijgen. Daardoor kreeg hij een eetstoornis. Inmiddels is hij al zeven jaar bezig met herstellen. Een goede documentaire die dient als waarschuwing voor leeftijdsgenoten en ouders.

Ziek Gespierd - trailer

Ziek Gespierd kijken doe je via de NPO Start-app, die je via onderstaande link in de Play Store vindt.

Download de NPO Start-app in de Play Store (gratis)

3. Fargo seizoen 4 (Videoland)

Huh, Videoland? De vorige seizoenen van Fargo waren toch bij Netflix te zien? Dat klopt, maar die dienst heeft de rechten niet vastgehouden. Daarom moet je nu bij de concurrentie zijn. In Fargo wordt elk seizoen een nieuw verhaal verteld met andere acteurs, in de sfeer van de film Fargo. Met dit seizoen onder andere Chris Rock, Jason Schwartzman en Ben Whishaw, over criminelen in Kansas City van 1950. 

Fargo Season 4 Trailer | Rotten Tomatoes TV

Fargo kijk je via de Videoland-app. De app vind je in de Play Store via onderstaande link. 

Download Videoland in de Play Store (gratis)

4. Honey Boy (Play Films)

In deze bijzondere film wordt een verhaal van Shia LaBeouf verfilmd. De acteur schreef over zijn jeugd en relatie met zijn vader, als een soort therapie terwijl hij in een afkickkliniek zat. Dat hij in de verfilming daarvan vervolgens de rol van zijn eigen vader speelt, moet bijzonder zijn geweest. 

Honey Boy - Official Trailer 2 | Amazon Studios

Honey Boy check je in de Play Store via deze link. De film kijk je op je Android-toestel met de Google Play Films-app. De film koop je voor 15,99 euro en huur je voor 3,99 euro.

Download Google Play Films in de Play Store (gratis)

5. Di-Rect – Wild Hearts (Spotify)

De Nederlandse band Di-Rect bestaat twintig jaar, dus het is tijd voor een nieuw album. Deze is grotendeels gemaakt tijdens de coronatijd. Het album is wat meer pop dan je mogelijk gewend bent van de band, maar zit vol met goede liedjes.

Luister Wild Hearts van Di-Rect op Spotify.

Download Spotify in de Play Store (gratis)

Lees ook onze vorige streamingtips

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu