De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Kijk nu: Horrorverhalen van Guillermo del Toro en nog 4 tips

Erwin Vogelaar
28 oktober 2022, 19:20
2 min leestijd
Kijk nu: Horrorverhalen van Guillermo del Toro en nog 4 tips

Met zoveel verschillende streamingdiensten is het aanbod overweldigend. In onze wekelijkse streamingtips raden we je de nieuwste films, series en meer aan. In de filmtips van week 43 (2022): Zwarte Cross en The Peripheral.

Lees verder na de advertentie.

Filmtips week 43 (2022): Zwarte Cross en The Peripheral

Met een Chromecast in je televisie of een Chromecast Audio in je speaker bekijk en luister je media van je smartphone in uitstekende kwaliteit. Dat is handig, maar dan moet je wel weten wat je kan kijken en luisteren. Daarom bieden we wekelijks de Android Planet-kijktips aan. Hierin geven we enkele actuele film- en serietips, zowel bij gratis als betaalde diensten.

1. All Quiet on the Western Front (Netflix)

Het in 1928 verschenen boek ‘Im Westen nichts Neues’ werd vertaald naar All Quiet on the Western Front. Het verhaal gaat over de fysieke en mentale ellende die Duitse soldaten tijdens de Eerste Wereldoorlog voelden, geschreven door een veteraan.

Het boek is eerder al twee keer verfilmd, in 1930 en 1979. Op Netflix zie nu je nu de meest moderne poging. All Quiet on the Western Front is een moeilijke film om naar te kijken, maar wel eentje die je aandacht waard is. 

Im Westen nichts Neues | Officiële trailer | Netflix

Netflix

Netflix, Inc.

Gratis via Google Play

2. Zwarte Cross: Vaak Bu-J Te Bang (Videoland)

Welk beeld van heb jij van de Zwarte Cross? Motoren, boeren en bier? In deze nieuwe documentaire kun je kijken of dat beeld klopt met de werkelijkheid. Je ziet hoe het festival is ontstaan en krijgt een blik achter de schermen.

Zwarte Cross: Vaak Bu-J Te Bang | Nu te zien

Videoland

RTL Nederland B.V.

Gratis via Google Play
Helaas, we konden deze app niet ophalen van Google Play

3. Guillermo del Toro’s Cabinet of Curiosities (Netflix)

De griezelmaand gaat verder met korte horrorverhalen uit het brein van regisseur Guillermo del Toro. Hij doet de regie deze keer niet zelf, want daar heeft hij andere talenten uit het genre voor uitgekozen.

Wel zijn enkele verhalen in deze reeks gebaseerd op het schrijfwerk van Del Toro en introduceert hij de afleveringen zelf. Er staan acht spannende episodes met elk een eigen verhaal voor je klaar. 

GUILLERMO DEL TORO’S CABINET OF CURIOSITIES | First Look | Netflix

Netflix

Netflix, Inc.

Gratis via Google Play

4. The Peripheral (Amazon Prime Video)

Van de mensen achter Westworld is er nu een nieuwe sciencefictionserie te zien bij Prime Video. Hierin volg je Flynne Fisher (Chloë Grace Moretz) wiens broer veel in virtual reality te vinden is. Via een nieuwe vr-bril duiken ze beide in een extreem realistische wereld in die lijkt op Londen uit de toekomst. Of is het stiekem toch echt?

The Peripheral Seizoen 1 - Officiële Trailer | Prime Video

Amazon Prime Video

Amazon Mobile LLC

Gratis via Google Play

5. Legendary seizoen 3 (HBO Max)

Liefhebbers hebben er een tijdje op moeten wachten, maar het derde seizoen van Legendary staat eindelijk op HBO Max. Deze show draait compleet om ballroomcultuur. Verschillende groepen (houses) strijden tegen elkaar met een grote focus op voguing. Dat is dans, mode, expressie en bovenal puur talent.

Legendary Season 3 | Official Trailer | HBO Max

HBO Max: Stream films en TV

WarnerMedia Global Digital Services, LLC

Gratis via Google Play

Trailer van de week: Ant-Man and The Wasp: Quantumania

Marvel Studios’ Ant-Man and The Wasp: Quantumania | Official Trailer
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu