De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Streamen met je Chromecast: 5 nieuwe kijk- en luistertips (week 43)

Erwin Vogelaar
20 oktober 2020, 19:23
3 min leestijd
Streamen met je Chromecast: 5 nieuwe kijk- en luistertips (week 43)

Met zoveel verschillende streamingdiensten is het aanbod overweldigend. In onze wekelijkse streamingtips raden we je naast series ook films, nieuwe albums en meer aan. In onze filmtips van week 43 (2020): Star Trek en Social Distance.

Filmtips week 43 (2020): Star Trek: Discovery en Social Distance

Met een Chromecast in je televisie of een Chromecast Audio in je speaker bekijk en luister je media van je smartphone in betere kwaliteit. Dat is handig, maar dan moet je wel weten wat je kan kijken en luisteren. Daarom bieden we wekelijks de Android Planet-filmtips aan. Hierin geven we enkele actuele luister- en serietips, zowel bij gratis als betaalde diensten.

1. Star Trek Discovery seizoen 3 (Netflix)

“To boldly go where no one has gone before” geldt nu ook eindelijk voor Star Trek: Discovery. In de vorige seizoenen vond de serie plaats in het verleden, om de kijkers terug te doen denken aan het Star Trek van vroeger.

Maar nu is de crew van de Discovery bijna duizend jaar de toekomst in geschoten. Dat geeft de schrijvers kans om een deel van het Star Trek-universum te laten zien dat nog nooit is ontdekt. 

Star Trek Discovery - Season 3 Teaser

Kijk Star Trek Discovery op Netflix. De app is via onderstaande link in de Play Store te downloaden.

Download Netflix in de Play Store (gratis)

2. Metropolis (NPO)

Metropolis is terug! In deze show laten lokale reporters in allerlei landen hun wereld zien, vaak rond een centraal thema per aflevering. Deze eerste aflevering van het nieuwe seizoen laat zien hoe het leven in Afghanistan, Peru en India wordt beïnvloed door Donald Trump. Meer dan de moeite waard als je meer over de wereld wil leren. 

Metropolis kijken doe je via de NPO Start-app, die je via onderstaande link in de Play Store vindt.

Download de NPO Start-app in de Play Store (gratis)

3. Social Distance seizoen 1 (Netflix)

Door het coronavirus zitten we allemaal veel binnen en spreken we onze vrienden en familie voornamelijk via videobellen. Netflix heeft daar nu een serie over gemaakt. In Social Distance maak je elke aflevering kennis met mensen die op hun eigen manier omgaan met deze nieuwe realiteit. Pijnlijk herkenbaar.

SOCIAL DISTANCE | Official Trailer | Netflix

Kijk Social Distance op Netflix. De app is via onderstaande link in de Play Store te downloaden.

Download Netflix in de Play Store (gratis)

4. Geraldine & De Vrouwen (Videoland)

Geraldine Kemper volgt in deze documentairereeks voor Videoland zes vrouwen die te maken hebben gehad met seksueel geweld. Daardoor leven deze vrouwen nu met een posttraumatische stressstoornis. In Kroatië proberen ze met elkaar hun trauma te verwerken. 

Geraldine en de Vrouwen - vanaf zondag 18 oktober

Geraldine & De Vrouwen kijk je via de Videoland-app. De app vind je in de Play Store via onderstaande link. 

Download Videoland in de Play Store (gratis)

5. Wind of Change (podcast)

Deze podcast is van eerder dit jaar, maar nog steeds de moeite waard. Je bent waarschijnlijk wel bekend met het nummer Wind of Change van de Duitse band The Scorpions. Een nummer dat prachtig hand in hand ging met het vallen van de Berlijnse Muur.

In deze podcast onderzoekt journalist Patrick Radden Keefe een bijzonder verhaal rond dit nummer. Hij heeft namelijk gehoord dat Wind of Change is geschreven door de CIA.

De podcast luister je onder andere in onze favoriete podcast-app Pocket Casts via deze link. Deze app installeer je via onderstaande link in de Play Store.

Download Pocket Casts in de Play Store (gratis)

Lees ook onze vorige streamingtips

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu