Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Finalisten van Vodafone Mobile Clicks 2011 bekend

Redactie
1 september 2011, 16:06
2 min leestijd
Finalisten van Vodafone Mobile Clicks 2011 bekend
wunderlist android

Vodafone heeft de namen bekendgemaakt van de zeven mobiele start-ups die gaan strijden in de finale van Vodafone Mobile Clicks 2011. Tijdens het evenement PICNIC 2011 zullen zij het in een pitch tegen elkaar gaan opnemen. Vodafone Mobile Clicks is bedoeld om veelbelovende Europese start-ups te ontdekken. Namens Nederland is Skylines genomineerd, een bedrijf dat realtime beelden indexeert en combineert met foto’s van sociale media-websites zoals Instagram, Yfrog en Twitpic. Via een Android-app kun je de fotostreams bekijken. Maar Skylines zal het moeilijk krijgen, want de andere zes deelnemende landen zijn ook sterk vertegenwoordigd.

Uit Duitsland komt Wunderlist (zie afbeelding hierboven), een indrukwekkend uitziende app om je taken te beheren. Ook die is op het Android-platform te vinden en is helemaal gratis. We schreven er eerder over.

Lees verder na de advertentie.

heystaks android

In Portugal kozen ze voor Hole19, een uitgebreid platform voor mobiel en internet, waarmee golfers hun spel kunnen verbeteren. Hole 19 geeft informatie over golfinstructeurs en golfbanen. Helaas is er nog geen Android-app. Uit Ierland komt HeyStaks, een sociaal netwerk-gerelateerde zoekmachine die contact maakt met Google, Bing en Yahoo!, waardoor relevantere zoekresultaten verschijnen. De Android-app van deze dienst kreeg begin augustus nog een update, is gratis en wordt met een gemiddelde beoordeling van 4,5 punten hoog gewaardeerd. Hieronder zie je hoe het werkt:

Voor Spanje is Frogtek vertegenwoordigd, een app die winkeliers in derde wereldlanden in staat stelt een financieel systeem op te zetten, om hun bedrijf eenvoudig te managen. Turkije doet dit jaar ook mee. Zij hebben een app ingestuurd waarmee eigenaren van restaurants op een betaalbare manier zaken kunnen beheren. BillGastro stelt klanten in staat om een tafel te reserveren, een online bestelling te plaatsen en nieuwtjes of evenementen te delen. Engeland heeft als lokale winnaar ParcelGenie gekozen, een cadeauservice waarmee je echte cadeau’s kunt versturen naar vrienden en familie.

De zeven landenwinnaars vertegenwoordigen hun land tijdens de finale op het PICNIC Festival in Amsterdam, op 15 en 16 september.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu