Verloren telefoon nu ook te vinden met zoekopdracht Google

Redactie
16 april 2015, 10:05
1 min leestijd
Verloren telefoon nu ook te vinden met zoekopdracht Google

Het is mogelijk om met Android Device Manager je verloren of gestolen smartphone of tablet weer te vinden. Deze functie is nu ook in de zoekmachine van Google geïntegreerd.

Lees verder na de advertentie.

Er zijn verschillende manieren om je Android te vinden. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om  Android Device Manager via een ander Android-toestel op te starten en met jouw account in te loggen, of de dienst via de browser te openen. Toch weten velen nog niet van het bestaan van de terugvinddienst van Google. Daarom heeft de internetgigant de functie wat gemakkelijker gemaakt, door Android-gebruikers enkel drie zoekwoorden in de zoekmachine in te laten vullen om hun Android weer te vinden.

Zo werkt Find My Phone in de zoekmachine

Door ‘Find My Phone’ in de zoekmachine van Google te voeren, is het mogelijk om je smartphone of tablet te vinden. Dit werkt alleen als je bent ingelogd bij Google en lijkt vooralsnog alleen in de Engelse versie van de zoekmachine te werken. Als je op de map drukt waar het betreffende toestel is, word je doorverwezen naar de officiële webpagina van Android Device Manager, die in het Nederlands Android Apparaatbeheer heet.

findmyphone

Binnen de zoekmachine is het voor Android-gebruikers ook mogelijk om de locatie van andere aan het Google-account gekoppelde apparaten op te vragen of hun toestel te laten rinkelen. Om het apparaat van afstand te blokkeren of wissen moet de webversie van  Android Apparaatbeheer nog worden opgestart.

Voor gebruik van deze functie is wel de laatste versie van de officiële Google-app benodigd.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu