Fingerprint Quick Action maakt de vingerafdrukscanner van je smartphone slimmer

Thomas Haenen
31 oktober 2016, 13:37
1 min leestijd
Fingerprint Quick Action maakt de vingerafdrukscanner van je smartphone slimmer

De vingerafdrukscanner op je smartphone hoeft niet alleen gebruikt te worden om je toestel te ontgrendelen. Met Fingerprint Quick Action wordt deze een stuk slimmer.

Lees verder na de advertentie.

Zo werkt Fingerprint Quick Action

Na het installeren van Fingerprint Quick Action kun je je vingerafdrukscanner ook gebruiken om je notificaties in beeld te brengen. Veeg omlaag over de scanner en ze verschijnen direct in beeld. Een druk op de scanner terwijl het toestel ontgrendelt is brengt je homescreen in beeld. De app is ontwikkeld door een gebruiker van het XDA Developers-forum.

Multifunctionele vingerafdrukscanners zijn al een tijdje te vinden op de smartphones van Huawei. Toestellen als de Huawei P9 en Mate 9 zijn voorzien van scanners die voor verschillende swipe-acties ingezet kunnen worden.

huawei p9 lite review

Met Android 7.1 Nougat heeft Google een soortgelijke functie geïntegreerd in Android. Met het nieuwe ‘Moves’ kan de vingerafdrukscanner ingezet worden voor verschillende acties. De functie werkt echter niet op oudere toestellen, omdat deze volgens Google niet over de juiste hardware beschikken. Daarom kun je het alleen op de Google Pixel en Pixel XL uitproberen. Die twee smartphones worden vooralsnog echter niet in Nederland verkocht.

Overigens werkt de app niet op elk toestel met een vingerafdrukscanner. Onder andere de Nexus 5X en 6P lijken goed te werken, maar de app is dan weer niet helemaal compatibel met de Galaxy S6. Bovendien zijn sommige functies alleen beschikbaar met roottoegang. Wil je het toestel vergrendelen met je vingerafdrukscanner, dan zul je je smartphone moeten rooten.

Fingerprint Quick Action downloaden

Je kunt Fingerprint Quick Action downloaden als apk-bestand via onderstaande link. Volg vervolgens onze instructies voor het installeren van losse apk-bestanden op je Android-smartphone.

Download Fingerprint Quick Action via XDA-developers (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu