FireChat: chatten zonder bereik met je Android- én iOS-vrienden

Gijs Ettes
24 juni 2014, 19:35
1 min leestijd
FireChat: chatten zonder bereik met je Android- én iOS-vrienden
firechat

Voor iedereen die de komende tijd één of meerdere festivals bezoekt, is een app als FireChat onmisbaar. Met de chat-app kun je namelijk berichten uitwisselen met je vrienden, zelfs op plekken waar de mobiele ontvangst bedroevend slecht is. FireChat maakt gebruik van de mesh networking-techniek van Open Garden. Smartphones fungeren hierbij als nodes die communicatie doorsturen. Er wordt een peer-to-peer netwerk opgezet en hoe meer apparaten met  elkaar zijn verbonden, des te groter het bereik. Omdat alleen tekst wordt verzonden, is de vertraging in de bezorging van berichten beperkt.

FireChat is sinds april beschikbaar voor Android en al langere tijd voor iOS, maar de laatste update maakt de chat-app pas echt interessant. De makers hebben namelijk cross-platform chatten toegevoegd, zodat je ook kunt kletsen met vrienden die een iPhone gebruiken, in plaats van een Android-telefoon. Zo ben je dus altijd bereikbaar, ongeacht of je je op een festival, in een tunnel of in de woestijn bevindt.

Lees verder na de advertentie.

Kletsen via FireChat: dit is mogelijk

firechat download

Je kunt via FireChat in contact komen met gebruikers bij jou in de buurt (‘Nearby’) en gemakkelijk groepen aanmaken om zo bijvoorbeeld af te spreken waar je met je vrienden afspreekt op het festivalterrein. Door op ‘Everyone’ te tikken, zie je waar mensen in jouw land allemaal over praten.

Om FireChat te gebruiken hoef je niet je Facebook-account of e-mailadres te koppelen;  de communicatie kan dus heel anoniem verlopen. Bovendien verzekeren de makers dat het gebruik van de app geen enorm negatief effect heeft op je accuduur.

De app is een kleine 4MB groot en vereist Android 2.2 of hoger.

Download FireChat in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu