Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Nieuwste versie Firefox voor Android heeft ingebouwde ad-blocker

Erwin Vogelaar
3 november 2015, 19:45
1 min leestijd
Nieuwste versie Firefox voor Android heeft ingebouwde ad-blocker

Mozilla heeft in de nieuwste versie van de populaire Android-browser Firefox een ad-blocker toegevoegd. De functie is onderdeel van wat door de makers “Tracking Protection” wordt genoemd.

Lees verder na de advertentie.

Firefox ad-blocker

In Firefox 42, de nieuwste stabiele versie van de internetbrowser op Android, heeft Mozilla Tracking Protection toegevoegd. Het is onderdeel van het vernieuwde privétabblad, waarin elementen van websites die je gedrag kunnen bijhouden worden geblokkeerd. Gebruikers worden dus door deze functie beschermd van volgen. Onderdeel van de blokkades zijn echter ook advertenties.

Screenshot_20151103-211723

De optie om advertenties te blokkeren kan niet uitgezet worden in de instellingen. In het menu is er een optie om Tracking Protection compleet uit of aan te zetten, zonder de mogelijkheid om te bepalen welke onderdelen wel getoond mogen worden zoals advertenties.

Het is niet de enige nieuwe feature in de nieuwe versie van Firefox. Het is nu ook mogelijk om externe URLs van Android-apps in de achtergrond te openen zodat je niet hoeft toe te kijken hoe een pagina laadt. Via de URL-bar kun je nu tevens zoeken door de microfoon te gebruiken en je zoekopdracht in te spreken. Door een ingeperkt profiel te maken, is familievriendelijk browsen nu ook mogelijk. Als laatste functie is een login manager toegevoegd.

Download Firefox voor Android in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu