Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Firefox voor Android krijgt Chromecast-ondersteuning

Redactie
19 augustus 2014, 15:12
1 min leestijd
Firefox voor Android krijgt Chromecast-ondersteuning
firefox

Firefox, één van de meest populaire Android-browsers heeft een update gekregen waardoor het mogelijk wordt om beeld vanuit de browser naar de Chromecast te streamen. Firefox-ontwikkelaar Lucas Rocha toonde de nieuwe functie via Google+.

Op dit moment is het alleen mogelijk om embedded video’s naar de Chromecast te sturen, helemaal vanuit Firefox. Daarmee is de Firefox Chromecast-ondersteuning grotendeels gelijk aan die van Chrome, waarmee het ook mogelijk is om HTML5-video’s naar de hdmi-stick van Google te versturen.

Lees verder na de advertentie.

Firefox Chromecast

firefox-chromecast

Het is opvallend dat Mozilla, de maker van Firefox, de Chromecast-functie aan zijn app heeft toegevoegd. Eerder spraken geruchten over een Google Chromecast-concurrent die door Mozilla zou worden gemaakt. Het zou daarmee logischer zijn geweest om geen Chromecast-functionaliteit in de app te stoppen. Daarbij moet wel worden gezegd dat het fijn is dat Mozilla zijn gebruikers de keuze geeft om een apparaat naar keuze te gebruiken.

De hdmi-stick van Google is al een geruime tijd in Nederland te koop voor een adviesprijs van 35 euro. Je kunt er allerlei apps mee koppelen, van Plex tot Netflix en YouTube.

De Firefox Chromecast-ondersteuning is alleen beschikbaar in de Nightly-versie van de app, die hieronder te downloaden is.

Lees ook

Wil je de hdmi-stick van Google aanschaffen? Check de Chromecast kopen-pagina! Of bekijk onze uitgebreide lijst van Chromecast apps.  Check ook 7 handige Chromecast tips waarmee je alles uit de slimme hdmi-stick haalt!

Download

De Firefox Nightly is hier als apk-bestand te downloaden. De functie wordt mogelijk spoedig in onderstaande app-versie, de stabiele versie van Firefox voor Android, toegevoegd.

Download Firefox in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Chromecast
Google Chromecast

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu