Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Fitbit introduceert fitness-smartwatch Blaze, release in maart

Wouter Nijsen
6 januari 2016, 15:59
1 min leestijd
Fitbit introduceert fitness-smartwatch Blaze, release in maart

Fitbit heeft een nieuwe smartwatch onthuld die geschikt is voor verschillende  fitnessactiviteiten. Het apparaatje heet Blaze en  wordt in maart uitgebracht.

Lees verder na de advertentie.

Dit is de Fitbit Blaze

Fitbit Blaze

De Fitbit Blaze werd tijdens elektronicabeurs CES aangekondigd en is gericht op de sportieve gebruiker. De smartwatch heeft een achthoekig ontwerp, aanraakgevoelig kleurenscherm en een elastisch bandje. Het apparaat is meer een fitnesstracker dan volwaardige smartwatch, wat komt door de verschillende sportfuncties en het eenvoudige design.

De Fitbit Blaze fungeert als stappenteller, maar kan ook je slaap, het aantal verbrande calorieën en 15 verschillende sportactiviteiten bijhouden. Het apparaatje  draait niet op Android Wear, maar op software van Fitbit zelf. De Blaze kan ook data delen met iOS- en Windows Phone-apparaten en desktops.

Tof is dat de smartwatch automatisch activiteiten herkent. Dit houdt in dat de Blaze registreert  wanneer je bijvoorbeeld gaat hardlopen,  tennissen of voetballen. Je hoeft dus niets op het apparaat te activeren om het te kunnen gebruiken. Het slimme horloge beschikt niet over gps, maar maakt gebruik van het gps-signaal op je smartphone, als je deze op zak hebt.

Verder is de Fitbit Blaze in staat om je hartslag te meten en notificaties te versturen. Door dat laatste check je gemakkelijk gesprekken, berichten en notificaties, maar kun je ook inkomende telefoontjes afwijzen. Volgens Fitbit gaat de smartwatch op een volle acculading zo`n vijf dagen mee.

Release en prijs

De Fitbit Blaze wordt in maart internationaal verkrijgbaar. Het is echter al mogelijk om de smartwatch bij Coolblue te reserveren voor 229,95 euro. De Blaze is op het moment van schrijven  tijdelijk uitverkocht, maar we verwachten dat hij spoedig weer verkrijgbaar  is.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu