Dit moet je weten over de nieuwe Fitbit-fitnesstrackers

Erwin Vogelaar
29 augustus 2016, 19:41
2 min leestijd
Dit moet je weten over de nieuwe Fitbit-fitnesstrackers

Fitbit heeft de Fitbit Charge 2 en de Fitbit Flex 2 aangekondigd. Beide fitnesstrackers zijn nu te reserveren. Dit is er allemaal nieuw.

Lees verder na de advertentie.

Fitbit Charge 2

Fitbit heeft nieuwe versies van de Charge en de Flex aangekondigd. Dit zijn de populairste versies van de Fitbit-fitnesstrackers, dus het is niet gek dat deze wearables na jaren op de markt een update krijgen.

Allereerst is er de Fitbit Charge 2 met een 1,5 inch-scherm. Vergeleken met de vorige Fitbit Charge is dit scherm maar liefst vier keer zo groot. Hierdoor kun je dus meer informatie zien. Er zijn meerdere wijzerplaten te kiezen, waarop je bijvoorbeeld kunt bekijken wat je hartslag is en hoeveel stappen je hebt gezet. Naast het scherm is het bandje natuurlijk ook belangrijk voor een fitnesstracker en deze is in dit geval verwisselbaar, zodat je de wearable volledig naar eigen smaak kunt aanpassen.

Nieuw is ook dat er een ‘Guided Breathing’-modus is toegevoegd. Je Fitbit helpt je met deze functie weer tot rust te komen na een flinke workout via ademoefeningen. Dit werkt met cirkels op het scherm die groter en kleiner worden en jij met je ademhaling kunt volgen.

Fitbit Flex 2

De Fitbit Flex 2 heeft geen scherm en is daardoor een stukje goedkoper. Met deze wearable kun je eindelijk zonder zorgen een duik maken tot 50 meter diepte. Via vier lampjes kun je notificaties zien en krijg je te weten of je jouw dagelijkse doel al hebt bereikt. De Flex 2 is duidelijk bedoeld voor de meer modebewuste sporter.

Om je arm ziet de Flex 2 er uit als een sieraad. Dat deze nieuwe versie van de Fitbit Flex dertig procent dunner is helpt ook mee met de onopvallendheid. De wearable is ook te dragen als ketting. De Flex 2 is voor 99,95 euro en de Charge 2 voor 129,99 euro te reserveren via de website van Fitbit.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu