De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Fitbit brengt grote update uit voor haar smartwatches: 4 verbeteringen op een rij

Sten de Bruijn
14 november 2019, 11:44
2 min leestijd
Fitbit brengt grote update uit voor haar smartwatches: 4 verbeteringen op een rij

Fitbit OS 4.1 gaat je beter helpen slapen, maakt wisselen van wijzerplaat makkelijker en voegt een nieuwe app toe. Dit moet je weten over de grote, en misschien wel laatste Fitbit-update.

Lees verder na de advertentie.

Fitbit OS 4.1: 4 verbeteringen op een rij

Nog geen twee weken na de overname door Google brengt Fitbit een update uit voor haar smartwatches. Fitbit OS 4.1 rolt vanaf 3 december uit voor de Ionic, Versa, Versa 2 en Versa Lite. De nieuwe update zit tjokvol verbeteringen. Android Planet licht de belangrijkste uit.

1. Beter slapen

Fitbit OS 4.1 zorgt voor een betere nachtrust door je op een optimaal tijdstip te wekken. De smartwatch bepaalt dit moment aan de hand van gegevens uit je voorgaande slaapcycli. Ook kun je voortaan vanaf je pols naar alle relevante slaapstatistieken kijken: dit was al mogelijk in de Fitbit-app op je smartphone.

2. Wijzerplaten

Snapchat Fitbit

Verder kun je binnenkort de wijzerplaten aanpassen op de smartwatch zelf. Voorheen was dit enkel mogelijk via de Android-app. Je kunt maximaal vijf wijzerplaten tegelijk opslaan en door je pols te bewegen, wissel je tussen de verschillende designs. Deze functie wordt op een later moment toegevoegd en is niet direct bij de release van Fitbit OS 4.1 beschikbaar.

3. Nieuwe apps

Fitbit OS 4.1 voegt een agenda-app toe. Zo kun je op je smartwatch aankomende afspraken zien. Verder is de Oefeningen-app in een fris jasje gestoken en kun je snelkoppelingen makkelijker toevoegen. Ook krijg je voortaan een notificatie wanneer de accu van je Fitbit begint op te raken.

4. Specifieke verbeteringen voor de Versa 2

Tot slot krijgt de Versa 2 er met Fitbit OS 4.1 enkele unieke functies bij. De meest in het oog springende is het verbeterde always-on-display. Onder meer de kleuren zijn fraaier geworden en ook de overgang is voortaan soepeler. Verder meet de Versa 2 je hartslag nu preciezer dankzij een verbeterd algoritme. Deze nieuwe techniek heet PurePulse.

Fitbit en Google

Google heeft Fitbit overgenomen. Het is momenteel nog onduidelijk hoe de toekomst van de smartwatchmaker eruitziet. Misschien blijft Fitbit als apart merk bestaan, maar het kan ook zo zijn dat Google andere plannen heeft. Ben je bezorgd om je persoonlijke gegevens? Check dan ons artikel over het verwijderen van je Fitbit-data.

Bron: Fitbit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu