Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Fitbit Pay beschikbaar in Nederland: zo betaal je met je wearable

Thomas Haenen
29 januari 2019, 12:52
2 min leestijd
Fitbit Pay beschikbaar in Nederland: zo betaal je met je wearable

Heb je een slim horloge van Fitbit, dan kun je er vanaf nu ook mee betalen. Fitbit Pay is in Nederland beschikbaar, en daarmee onder andere Android Pay te snel af.

Fitbit Pay Nederland nu beschikbaar

Fitbit-eigenaren krijgen er vandaag een handige nieuwe toepassing bij voor de fitnesswearable. Vanaf nu kun je het apparaatje ook gebruiken om contactloos te betalen. Met de komst van Fitbit Pay in Nederland kun je een betaalpas toevoegen aan de Fitbit-app.

Wel zijn er vooralsnog enkele beperkingen. Fitbit Pay werkt alleen met drie nieuwere, duurdere wearables van het bedrijf: de Fitbit Charge 3 Special Edition, Fitbit Versa en Ionic. Ook het aantal banken dat meewerkt is beperkt: Rabobank, ABN Amro en de creditcards van ICS. Waarom ING ontbreekt, is onbekend.

Fitbit Pay Nederland

Beschik je over de juiste wearables en zit je bij de goede bank, dan kun je vervolgens je Mastercard of Maestro-creditcard koppelen via de Fitbit-app op je smartphone. Wel komt de Mastercard-ondersteuning van Rabobank pas op een later, nog onbekend moment. De app legt je stap voor stap uit hoe je je betaalpas koppelt aan Fitbit Pay.

Zo betaal je met je Fitbit

Heb je eenmaal alles ingesteld, dan gaat betalen simpel. Hou de linkerknop van je wearable ingedrukt tot de betaalpas in beeld verschijnt. Toets vervolgens de door jou gekozen pincode van vier cijfers in, en houd de Fitbit naast de contactloze betaalautomaat. Bij een geslaagde betaling wordt de bevestiging op je scherm getoond.

Onder andere ABN Amro, Rabobank en ING laten je nu al mobiel betalen met je Android-smartphone. Daarvoor zetten ze echter wel hun eigen apps en oplossingen in. Fitbit Pay werkt naast die apps en geeft je dus nog een extra optie om mobiel te betalen. Android Pay, de betaaldienst van Google, is vooralsnog niet in Nederland beschikbaar. In buurland België is die er al wel. Of en wanneer Nederlandse banken aan de slag mogen met de betaaldienst, is nog onbekend.

Lees ook: Fitbit Charge 3 review: kleine veranderingen maken groot verschil

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu