De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Pebble stopt met wearables na overname door Fitbit

Rick van der Veer
7 december 2016, 18:30
2 min leestijd
Pebble stopt met wearables na overname door Fitbit

Fitbit neemt smartwatchfabrikant Pebble over. De overname betekent dat er geen nieuwe Pebble-wearables meer verkocht zullen worden en dat de aangekondigde Pebble Core en Time 2 niet meer uit zullen komen.

Lees verder na de advertentie.

Fitbit Pebble overname

Fitbit, het bedrijf dat bekend is van zijn sportwearables, heeft smartwatchfabrikant Pebble overgenomen. Het exacte bedrag dat Fitbit neerlegt voor Pebble is nog niet duidelijk, maar eerdere geruchten spraken over een bedrag van 40 miljoen dollar. Met dit bedrag wil Fitbit zich vooral richten op de software en patenten van Pebble. Alle producten van dat bedrijf worden van de markt gehaald, inclusief de Pebble Time 2 en Core die eerder dit jaar werden aangekondigd.

Eerder kwam via bronnen naar buiten dat een deel van Pebbles personeel nieuwe banen aangeboden had gekregen bij Fitbit. Onder dit personeel viel een groot gedeelte van het softwareteam. De hardware- en interfaceteams krijgen ontslagregelingen en zullen op zoek moeten naar ander werk.

Fitbit Pebble overname

Mensen die de Pebble Time 2 of Core via Kickstarter hebben besteld zullen hun smartwatches niet meer krijgen. Ook zal de Pebble 2 niet meer te bestellen zijn, al zijn er al wel een aantal verstuurd naar Kickstarter-backers. Een deel van de opbrengst van de verkoop van Pebble zal dan ook besteed worden aan het teruggeven van aankoopbedragen.

Pebble-problemen

Het ging al een tijdje minder goed bij Pebble. Ondanks dat het bedrijf eerder dit jaar een reeks nieuwe producten aankondigde ging het financieel al geruime tijd slecht. Het aantal smartwatches dat in de hele sector werd verkocht zakte met 52 procent in het derde kwartaal van dit jaar. Eerder in 2016 werd Pebble al gedwongen een kwart van zijn personeel te ontslaan vanwege tegenvallende financiële resultaten. Door deze situatie leed het bedrijf onder een flinke schuld, die niet door Fitbit zal worden meegenomen. Hoe die opgelost zal worden is nog niet bekend.

Bron: Pebble
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu