Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

4 redenen waarom Fitbit Versa de interessantste smartwatch sinds tijden is

Erwin Vogelaar
14 maart 2018, 16:33
3 min leestijd
4 redenen waarom Fitbit Versa de interessantste smartwatch sinds tijden is

Fitbit komt in april met de Fitbit Versa op de markt. Het is niet de eerste poging van het bedrijf om een smartwatch te maken, maar pas deze keer worden we enthousiast.

Lees verder na de advertentie.

Fitbit Versa

Fitbit maakt goede wearables om je stappen, hartslag, slaappatroon en sportactiviteiten mee bij te houden. De Fitbit-app is zelfs één van onze favoriete stappenteller-apps. Het bedrijf wil ook graag de smartwatchmarkt veroveren, maar dat valt niet mee.

De laatste poging, de Fitbit Ionic, was het niet helemaal. Het horloge was duur en hoekig, waardoor het geen aantrekkelijke optie was vergeleken met de concurrentie. Met de Fitbit Versa laat het bedrijf zien daarvan geleerd te hebben.

1. Beter design

Wat allereerst opvalt is het design. De Versa is absoluut niet de mooiste smartwatch die we hebben gezien, maar de hoeken zijn rond en het horloge is niet zo dik. De Versa ziet er gewoon prima uit. Het horloge is daarnaast waterdicht, zodat je niet zorgen hoeft te maken over regen of de douche. Het betekent ook dat je tot vijftig meter diepte in het water kunt duiken.

fitbit versa

Wel zitten er flinke randen rond het scherm. Aangezien Fitbit OS gebruikmaakt van zwarte achtergronden, moet dit niet erg storen. Vul je het scherm echter met kleur, dan valt het nogal op.

2. Lagere prijs

De oudere Fitbit Ionic is voor 299 euro verkrijgbaar, de Fitbit Versa is nu te reserveren voor 199 euro. Het is nog een flinke prijs, maar de populaire Fitbit Charge 2 gaat voor 149 euro over de toonbank. Het verschil met de Versa is dus best klein.

3. Accuduur

Fitbit belooft meer dan vier dagen aan accuduur met deze smartwatch, terwijl je hartslag en stappen toch de hele dag door worden gemeten. Veel andere smartwatches op de markt weten het maar een dag vol te houden op een enkele lading en met geluk twee dagen. Dat je het horloge niet elke nacht hoeft op te laten, betekent dat je de Versa ook zonder problemen ‘s nachts kunt aanhouden om je slaapritme te meten.

4. Menstruatiecyclus tracken

Daarnaast heeft de Fitbit Versa de bekende Fitbit-software voor het tracken van je gezondheid. Daar komt in mei nog een extra functie bij voor mensen met een menstruatiecyclus. Het horloge helpt je om je cyclus bij te houden en geeft een paar dagen voordat de tijd van de maand arriveert een waarschuwing. Ook weet je op deze manier beter op welk moment je het meest vruchtbaar bent in het geval je zwanger probeert te worden.

Introducing Female Health Tracking

Waarom niet: apps

Wat de Fitbit Versa natuurlijk wel mist is de Play Store. Daarom kun je een hoop apps niet gebruiken. Zo is het bijvoorbeeld nu niet mogelijk om Spotify te installeren en worden nieuwe apps traag toegevoegd, omdat het een relatief klein platform is vergeleken met Android. Ook heeft Fitbit OS een hoop functies niet die Android Wear wel bezit. Wel is het mogelijk om quick replies te gebruiken, om zo snel op notificaties te reageren.

De Fitbit Versa is vanaf half april verkrijgbaar in Nederland.

Hoe zit het met Android Wear?

Over Android Wear gesproken: hoe gaat het daar eigenlijk mee? Tegenwoordig komen er niet zoveel nieuwe smartwatches meer uit met dit besturingssysteem. We geven je daarom een update over Android Wear 2018. Mogelijk wordt de naam van het besturingssysteem binnenkort aangepast naar Wear OS.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu