De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Fitbit presenteert vier betaalbare wearables: dit moet je weten

Wouter Nijsen
6 maart 2019, 15:00
2 min leestijd
Fitbit presenteert vier betaalbare wearables: dit moet je weten

Fitbit komt met maar liefst vier nieuwe wearables, die zijn voorzien van interessante features en lagere prijzen dan de apparaatjes die het bedrijf voorheen uitbracht. We bespreken ze met je.

Lees verder na de advertentie.

1. Fitbit Versa Lite

De nieuwste wearables van Fitbit zijn door de lagere prijzen vooral gericht op de budgetbewuste consument. Het gaat om in totaal vier apparaatjes: de Fitbit Versa Lite, Ace 2, Inspire en Inspire HR. Fitbit maakt ook bekend dat er later dit jaar een grote update voor de Fitbit-app wordt uitgebracht, die allerlei verbeteringen moet doorvoeren.

fitbit versa lite

Te beginnen met de Fitbit Versa Lite. Dit is een versimpelde (en goedkopere) versie van de Fitbit Versa die vorig jaar werd uitgebracht. Omdat de Lite-versie betaalbaarder is, ontbreken enkele functies zoals het meten van je zwemsessies en geklommen verdiepingen. Ook heeft het horloge geen wifi, maar wel een flinke accuduur van vier dagen.

Daarnaast is het mogelijk om met de Versa Lite je activiteiten bij te houden, alsmede je hartslag en slaap. Het updaten van het apparaatje gaat geleidelijk: bij elke synchronisatie wordt een klein beetje data van een update op de smartwatch gezet.

De Fitbit Versa Lite is vanaf 15 maart verkrijgbaar voor 159,95 euro. De smartwatch komt in drie kleuren: wit, lila en zeeblauw.

2. Fitbit Ace 2

Speciaal voor kinderen (van 6 jaar en ouder) is er de Fitbit Ace 2, een wearable met een rubberen omhulsel en waterbestendige behuizing. De Ace 2 heeft vrolijke wijzerplaten en moet kinderen motiveren om extra te bewegen. Op de wijzerplaten zie je bijvoorbeeld een bloem die groeit zodra het kind bij zijn of haar bewegingsdoel komt.

fitbit ace 2

Interessant is dat de Ace 2, als kinderen ouder worden, omgevormd kan worden tot een wearable voor volwassenen. Het rubberen omhulsel kan worden omgeruild voor een normaal bandje. Tevens kan de wijzerplaat worden aangepast. Hierdoor verandert de Fitbit Ace 2 in een beperkte Fitbit Inspire zonder notificaties, calorieverbranding en registratie voor vrouwelijke gezondheid.

De Fitbit Ace 2 verschijnt ‘aan het begin van de zomer’ voor 69,95 euro en komt in twee varianten: koraalrood met turquoise en nachtblauw met neogeel.

3. Fitbit Inspire en Inspire HR

Ook nieuw is de Fitbit Inspire, die de Fitbit Alta moet opvolgen. De Inspire is behoorlijk basic en kun je gebruiken als armband of aan de band van een broek dragen. Het apparaatje kan je dagelijkse activiteit en je slaap bijhouden en is waterdicht. De accuduur gaat vier dagen of langer mee.

fitbit inspire

Wil je meer functionaliteit, dan is er de Fitbit Inspire HR. Deze wearable heeft ook slaapherkenning en kan ook je hartslag meten. De accu van de Inspire HR gaat bovendien vijf dagen mee.

De Fitbit Inspire en Inspire HR gaan respectievelijk 69,95 euro en 99,95 euro kosten. De Inspire komt in de kleuren zwart en sangria, terwijl je de Inspire HR straks in het zwart, lila of zwart met wit kunt kopen. De apparaatjes liggen – net als de Versa Lite – op 15 maart in de winkels.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu