Flash voor Android uitgesteld, Android 2.0 mogelijk ook

Redactie
5 oktober 2009, 14:21
1 min leestijd
Flash voor Android uitgesteld, Android 2.0 mogelijk ook
flash

Adobe kondigde vandaag op de Adobe Max Conferentie een mobiele versie van Flash aan. Adobe Flash 10 zal echter maar op twee mobiele platformen beschikbaar zijn: Windows Mobile en Palm’s webOS. Android-gebruikers moeten wachten tot begin 2010 en voor iPhone-gebruikers is de toekomst helemaal onduidelijk. De Android-versie van Adobe Flash 10 zal worden gekoppeld aan de release van Android 2.0 (Eclair). Om Flash te kunnen gebruiken heb je minimaal een 500 MHz ARM11-processor nodig, maar dat is niet het grootste bezwaar. De wijdverbreide T-Mobile G1 voldoet aan die eis en alle toestellen die later zijn uitgekomen, ook.

Toch roept de opmerking van Adobe dat Flash afhankelijk is van Android 2.0 vragen op, want je kunt eruit concluderen dat Android 2.0 dan ook misschien pas in 2010 beschikbaar komt. Dat blijkt toch niet helemaal het geval, want Adobe antwoordde op die vraag: “Android is taking longer because Adobe needs some programming interfaces that will be available with the Eclair release of Android, due later this year.“

Lees verder na de advertentie.

De Eclair-release (2.0) staat dus nog wel voor 2009 gepland, maar het is de vraag of we dit jaar nog toestellen met 2.0 zullen zien. Meerdere fabrikanten hebben vóór de feestdagen nog nieuwe toestellen gepland. Google heeft zelf aangegeven dat er dit jaar nog twee updates uitkomen.

Via: persbericht Adobe en PC Magazine

Categorie: Android OS
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's