‘Marktaandeel flexibele telefoons naar 40 procent in 2018’

Gijs Ettes
4 december 2013, 13:43
1 min leestijd
‘Marktaandeel flexibele telefoons naar 40 procent in 2018’
LG G Flex flexibele telefoon

LG verwacht dat flexibele telefoons in 2018 de smartphonemarkt beheersen. De elektronicafabrikant voorspelt dat tegen die tijd zo’n 40 procent van alle smartphones in meer in mindere mate buigbaar is. Volgens Ramchan Woo, hoofd van de mobiele tak van LG, zijn consumenten reguliere toestellen beu en verlangen ze naar smartphones die zich aanpassen en comfortabeler zijn om vast te houden en mee te bellen. Volgens Woo is dat vooral belangrijk bij phablets: smartphones met een scherm dat groter dan 5 inch is.

Buigbare smartphones moeten echter niet alleen over een flexibel scherm beschikken, maar ook over andere componenten – zoals de accu – die meebuigen. Dat is al het geval bij LG’s eigen G Flex, die is voorzien van een gebogen 3500 mAh-accu die tegen bijzonder veel druk kan. De G Flex, die volgens Woo ruim drie jaar in ontwikkeling was, kan plat op een tafel ingedrukt worden, zonder dat er schade aan het toestel optreedt. De fabrikant heeft dit zelf succesvol getest honderd keer getest met bijna 40 kilogram aan druk.

Lees verder na de advertentie.

Lancering flexibele telefoon kwestie van tijd

Volgens geruchten vindt de internationale G Flex lancering begin deze maand plaats, een aantal weken nadat de flexibele telefoon in Zuid-Korea werd onthuld. Of het toestel ook naar Nederland en België komt en wat de adviesprijs hier wordt, is vooralsnog onbekend. In Zuid-Korea moet omgerekend ruim 762 voor de smartphone worden neergeteld. Op online veilingssites ligt de prijs van het toestel tussen de 650 en 1000 euro.

Lees meer over de LG G Flex

Categorie: Fabrikanten
Merk: LG

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's