De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Dit is de nieuwe Flir One, een warmtebeeldcamera voor je smartphone

Thomas Haenen
4 januari 2017, 14:20
2 min leestijd
Dit is de nieuwe Flir One, een warmtebeeldcamera voor je smartphone

Met de Flir One kun je je smartphone omtoveren tot een warmtebeeldcamera. De accessoire werkt op een groot aantal Android-toestellen.

Lees verder na de advertentie.

Flir One Android-warmtebeeldcamera

De Flir One is een warmtebeeldcamera die je kan aansluiten op elke Android-smartphone met een usb-c-aansluiting, zoals de Google Pixel. Een warmtebeeldcamera brengt temperatuurverschillen in beeld: rood betekent warmte, blauw voor kou. Ook voor doe-het-zelvers of professionelere bouwvakkers is het een handige camera. Je kunt met deze camera bijvoorbeeld de koude plekken in huis ontdekken of een lek in de leidingen spotten.

Flir One Android-warmtebeeldcamera

Het is alweer de derde camera van deze soort die de fabrikant introduceert. Ten opzichte van de variant die in 2015 verscheen is de beeldkwaliteit fors verbeterd, door een hogere resolutie en het slimmer verwerken van de beelden. Ook heeft deze Flir One een in hoogte aanpasbare usb-c-aansluiting, zodat deze ook werkt als je een hoesje om je smartphone hebt zitten. De adviesprijs ligt tot slot zelfs 50 dollar lager dan bij het vorige model.

Het apparaatje heeft een adviesprijs van 199 dollar en ligt binnenkort in de winkels in de Verenigde Staten. Een Nederlandse releasedatum voor de Flir One Android-warmtebeeldcamera is nog onbekend, maar eerdere producten van de fabrikant zijn hier wel gewoon verschenen.

Flir Pro

Mocht je een dergelijke camera voor professionele doeleinden zoeken, dan is er de Flir Pro. Deze is voorzien van een stevigere behuizing waardoor hij ook extremere omstandigheden kan overleven. Ook is de beeldkwaliteit een tikkeltje beter. De Flir Pro heeft een iets hogere adviesprijs van 399 dollar. Volgens de fabrikant is deze geschikt voor loodgieters, bouwvakkers en andere gebruikers uit de wereld van de bouw.

Vorig jaar verscheen dat de Cat S60 in Nederland, een Android-smartphone die standaard voorzien was van een warmtebeeldcamera. Deze bijzondere bouwvakkerstelefoon had echter een torenhoge adviesprijs van 649 euro en een vrij lompe behuizing. De Flir One is als losstaande accessoire een stuk geschikter voor gebruikers die gehecht zijn aan hun huidige smartphone.

Lees het laatste nieuws over Android

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu