Flurry levert gratis statistieken aan Android-ontwikkelaars

FlurryFlurry Analytics is een gratis dienst gestart voor Android-, iPhone-, BlackBerry- en Java ME-ontwikkelaars. Met de dienst kun je real-time gebruikersgegevens zien: je ziet hoe, wanneer en waar jouw applicatie werd gebruikt. Die gegevens kunnen nuttig zijn om je Android-applicatie verder te verbeteren: als een bepaalde functie totaal niet wordt gebruikt kun je het misschien beter weglaten. Je kunt binnen games bijvoorbeeld kijken wat gebruikers zoal doen: blijven ze in het eerste level steken, leggen ze het spel na vijf minuten alweer weg of hebben ze het spel in no-time uitgespeeld?

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Flurry Analytics is wel wat vergelijkbaar met Google Analytics, maar dan voor mobiele applicaties en games. Je kunt als ontwikkelaar bepaalde acties definiëren, die je wilt meten. Om de dienst te gebruiken moet je wel wat extra code aan je applicatie toevoegen.

Meer info: Flurry.com

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.