Google koopt Flutter, bedrijf achter software voor bewegingsbesturing

Gijs Ettes
3 oktober 2013, 11:49
1 min leestijd
Google koopt Flutter, bedrijf achter software voor bewegingsbesturing
Flutter

Het bedrijf Flutter, verantwoordelijk voor bewegingsbesturingsoftware voor pc en Mac, heeft vandaag op zijn officiële website bekendgemaakt dat het is overgenomen door Google. Flutter startte 3 jaar geleden met de ontwikkeling van technologie om gebaren op een efficiënte manier te herkennen en krijgt nu dus bijval van Google.

Overigens geeft het bedrijf aan dat de huidige software, die onder andere werkt met iTunes, Spotify en VLC Player, gewoon beschikbaar blijft. Die apps zijn te bedienen met Flutter in combinatie met een webcam en handgebaren van de gebruiker.

Lees verder na de advertentie.

Flutter

Flutter laat je op een laagdrempelige manier muziek en films besturen met behulp van bewegingen met de hand. Dit kan met de eerdergenoemde software, maar dankzij de extensie voor Chrome kun je het programma ook gebruiken in combinatie met Netflix of YouTube. Na het doorlopen van de tutorial kun je simpel liedjes of filmpjes starten, pauzeren of overslaan. Ideaal dus voor als je even geen toetsenbord of muis beschikbaar hebt, maar wel een webcam. Ook ondersteunt de software presentaties in PowerPoint.

Meer weten over Flutter of wil je de app downloaden voor je pc of Mac? Ga naar de officiële website en klik op de downloadlinks rechtsboven.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu