De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Bètaversie schermdimmende app F.lux nu beschikbaar (root)

Gijs Ettes
15 maart 2016, 11:33
2 min leestijd
Bètaversie schermdimmende app F.lux nu beschikbaar (root)

F.lux, een populaire desktop-app om je scherm te dimmen en de hoeveelheid blauw licht te beperken, komt ook  naar Android. Als je beschikt over een geroot toestel, dan kun je nu alvast aan de slag met de bètaversie.

Lees verder na de advertentie.

F.lux voor Android

F.lux is de bekendste, maar zeker niet de eerste schermdimmende app voor Android. Met Twilight is er al een uitstekende en gratis manier om, desgewenst automatisch, de helderheid en kleurtemperatuur van je smartphonescherm aan te passen.  Dit moet voorkomen dat je ‘s avonds slechter indut als je voor het slapen gaan nog even je smartphone of tablet checkt.

f.lux

Het blauwe licht van je scherm zorgt er namelijk voor dat er minder van het slaaphormoon melatonine wordt aangemaakt. Niet iedereen zal daar evenveel last van hebben, maar je nachtrust kan er wel degelijk onder lijden.  Via het forum van F.lux  kon je je al eerder aanmelden voor de  bèta van F.lux. De app is nu ook beschikbaar in Google Play en voor iedereen te downloaden. Wel heb je een geroot toestel nodig om van F.lux gebruik te kunnen maken.

Automatische dimfunctie

Het idee achter Twilight – en dus ook F.lux – is dat het scherm dus overdag gewoon de standaardhelderheid en -kleur behoudt, maar dat het in de loop van de avond heel subtiel een stukje roder wordt. Dit gaat onopgemerkt als je je toestel er  regelmatig bij  pakt. Je kunt er ook voor kiezen je telefoon de hele dag door rood te houden, maar dat heeft geen duidelijke voordelen.

Als je aangeeft waar je woont, worden  de tijden van de zonsondergang en zonsopgang automatisch gevonden en wordt  en het scherm op de  juiste momenten  gedimd. Er zijn tevens opties om de tijd zelf in te stellen of aan te passen. De app heeft zelfs een optie voor “burgelijke zonsondergang tijden“ voor als je toch echt wat eerder je nest uit gaat.  Kun je niet wachten op de officiële release van F.lux, dan kun je via onderstaande link Twilight downloaden.

Download Twilight in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu