Camera-app Focal toegevoegd aan nightlies CyanogenMod 10.2

Gijs Ettes
31 juli 2013, 10:03
1 min leestijd
Camera-app Focal toegevoegd aan nightlies CyanogenMod 10.2
cyanogenmod-cid-mascot

De makers van CyanogenMod hebben hun eigen versie van de Android-camera-app toegevoegd aan de zogeheten nightlies van de custom rom. Gebruikers van de populaire Android-rom kunnen Focal nu dus uitproberen.

Focal heeft nog wel wat bugs op dit moment, maar de nieuwe features die vorige week werden onthuld zitten er allemaal in. Focal-ontwikkelaar Lesniak heeft daarom ook gevraagd om nog geen bugs door te geven, omdat het team van het leeuwendeel van de foutjes al op de hoogte is.

Lees verder na de advertentie.

CyanogenMod is niet van plan om een Google Play-versie van Focal uit te brengen, maar de Android-community heeft dat (uiteraard) inmiddels zelf gedaan. Deze apk is te downloaden via dit forum-topic op xda-developers.

Focal: complete camera-app voor CyanogenMod

De interface van Focal ondersteunt om te beginnen widgets in zijn interface, laat je foto`s schieten met je stem, foto`s maken tijdens het filmen van video`s, laat je gemakkelijk door gemaakte foto`s scrollen om ze te selecteren, biedt ondersteuning voor panoramafoto`s van 360 graden én voegt PicSphere toe.

PicSpheres zijn in principe CyanogenMods variant op de Photospheres van de standaard camera-app voor Android. CyanogenMod is met het uiterlijk van Focal ook erg dichtbij de look van Android gebleven, wat het eigenlijk altijd al doet met zijn custom rom.

Hoewel het volgens de makers van CyanogenMod mogelijk is om Focal toe te voegen aan CyanogenMod 10.1, gaat dit hoogstwaarschijnlijk niet gebeuren vanuit CyanogenMod zelf. Het team zegt hier namelijk geen heil meer in te zien nu ze al zo ver zijn met de ontwikkeling van CyanogenMod 10.2.

Bron: xda-developers

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu