De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Football Meister: voorspel voetbaluitslagen en versla je vrienden

Redactie
5 augustus 2011, 16:43
2 min leestijd
Football Meister: voorspel voetbaluitslagen en versla je vrienden
Football Meister: voorspel voetbaluitslagen en versla je vrienden

De Nederlandse ontwikkelaar Green Orange grijpt de start van het nieuwe seizoen van de Eredivisie aan om Football Meister te introduceren. Met de app die tegelijkertijd uitkomt voor Android en iPhone kun je uitslagen van voetbalwedstrijden voorspellen en vergelijken met vrienden. Alle belangrijke voetbalcompetities zijn in de app opgenomen. Aan het einde van het seizoen wordt de stand opgemaakt en wordt bepaald wie zich Football Meister mag noemen.

Voordat je kunt beginnen met het voorspellen van wedstrijduitslagen moet je eerst een account aanmaken. Je kunt inloggen via Twitter en Facebook, maar je moet dan alsnog wat extra gegevens invoeren. Hierna kun je beginnen met voorspellen. Hierbij wordt niet gekeken naar gele of rode kaarten, alleen de uitslag telt. Voor elke voorspelde wedstrijd krijg je 1 punt, voor de juiste winnaar 3 punten en de juiste score levert 6 punten op.

Lees verder na de advertentie.

Hoewel je je wedstrijden in eerste instantie vergelijkt met je vrienden, heeft de app ook een andere interessantie optie die helaas nog niet geactiveerd is. Via Places kun je met mensen in je directe omgeving je scores vergelijken. Leuk voor als in de voetbalkantine zit of in het stadion. Binnenkort moet deze functionaliteit beschikbaar worden.

In het vriendenoverzicht en op je profielpagina zijn ranglijsten te vinden met de scores van je vrienden. Hierbij wordt alleen het totale aantal punten weergegeven. Jammer genoeg is dit niet onderverdeeld per competitie. Dit betekent dat als je in meer competities dan je competitie concurrentie meespeelt, je snel meer punten in de wacht kunt slepen. Het ontbreekt verder aan communicatiemogelijkheden in de app zelf met andere spelers. Je voorspellingen zijn wel eenvoudig te delen via Facebook en Twitter. Om altijd op de hoogte te blijven kun je van nagenoeg alles een notificatie ontvangen, maar dat is ook eenvoudig weer uit te schakelen.

Dat Football Meister tegelijkertijd met de start van de Nederlandse Eredivisie en de Duitse Bundesliga wordt geïntroduceerd is natuurlijk geen toeval. Met ondersteuning van onder meer de Engelse Premier League, de Spaanse Primera Division en de Italiaanse Serie A zet de ontwikkelaar hoog in. Later volgen ook nog andere competities zoals die van Belgie en Portugal worden toegevoegd. Mocht dit concept aanslaan, dat zal Green Orange ook vergelijkbare versies voor andere sporten gaan ontwikkelen zoals hockey en honkbal.

De Android-versie van Football Meister is nu gratis te downloaden. Later volgt nog een betaalde versie. Om de app te gebruiken heb je minimaal Android 2.2 of hoger nodig.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu