De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Samsung Galaxy S8 krijgt drukgevoelig scherm’

Thomas Haenen
15 november 2016, 8:55
2 min leestijd
‘Samsung Galaxy S8 krijgt drukgevoelig scherm’

De Samsung Galaxy S8 wordt mogelijk voorzien van een drukgevoelig scherm. Met een Force Touch-scherm zou het bedrijf concurrenten als Apple en Huawei achterna gaan.

Lees verder na de advertentie.

Force Touch Galaxy S8-scherm

Samsung gaat ‘in de nabije toekomst’ smartphones met drukgevoelige schermen produceren, zo claimt The Investor van een anonieme Samsung-topman te hebben vernomen. De Galaxy S8 wordt het eerste Samsung-toestel met de technologie, gevolgd door steeds meer toestellen in de komende twee jaar.

Een drukgevoelig scherm registreert hoe hard je drukt. Afhankelijk daarvan kunnen verschillende acties uitgevoerd worden. Zo kun je met een zachte druk in een navigatie-app meer informatie krijgen over de plek waar je op drukt, terwijl een harde druk direct de navigatie naar die locatie start. De technologie wordt vaak ook wel ‘Force Touch’ of ‘3D Touch’ genoemd.

Android N 3D Touch

Apple wist vorig jaar als eerste een drukgevoelig scherm in zijn smartphones te stoppen. De iPhone 6S werd uitgerust met ‘3D Touch’. Huawei biedt inmiddels ook verschillende smartphones met drukgevoelige schermen aan, maar die worden slechts in beperkte hoeveelheden verkocht. Het aantal Android-apps dat de functie ondersteunt is namelijk zeer beperkt.

We houden voorlopig nog een slag om de arm betreffende de betrouwbaarheid van het gerucht. Hoewel Force Touch vorig jaar nog een veelbelovende technologie leek, zijn er maar weinig app-ontwikkelaars die deze nuttig weten te implementeren. Daardoor is het ook voor gebruikers nog niet heel interessant. Daar staat tegenover dat Samsung al drukgevoelige schermen maakt voor andere fabrikanten en de technologie dus in ieder geval in huis heeft.

Meer over de Samsung Galaxy S8

In de voorbije weken doken er al verschillende Galaxy S8-geruchten op. Bronnen claimen dat het toestel een voorkantvullend display krijgt zonder homeknop. Ook zou aan de voorkant een irisscanner te vinden zijn. Enkele geruchten werden zelfs door Samsung bevestigd: Bixby, een virtuele assistent, wordt één van de prominente features volgens het bedrijf. Ook wordt een flink verbeterde camera beloofd. De Samsung Galaxy S8 wordt begin 2017 officieel onthuld.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: The Investor
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu