De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Ford voorziet Mondeo, S-MAX en Galaxy vanaf juni van Android Auto

Jarno Stinissen
9 januari 2016, 10:24
1 min leestijd
Ford voorziet Mondeo, S-MAX en Galaxy vanaf juni van Android Auto

Ford gaat een drietal auto`s voorzien van Android Auto. De ondersteuning komt in Nederland vanaf juni beschikbaar voor de Ford Mondeo, S-MAX en Galaxy.

Lees verder na de advertentie.

Ford Android Auto

Dat laat Ford Nederland desgevraagd weten aan Android Planet. De autofabrikant geeft drie auto`s later dit jaar het SYNC 3-infotainsysteem, dat zowel Android Auto als CarPlay ondersteunt. SYNC 3 is de opvolger van MyFord Touch en werkt een stuk vloeiender dan dit systeem. Het MyFord Touch-systeem zag er fraai en overzichtelijk uit, maar de reactietijd van het touchscreen was niet al te best. Door de interface in SYNC 3 te versimpelen, wordt dit probleem verholpen.

Ford Android Auto

Het is nog onduidelijk of Ford overige modellen ook het SYNC 3-systeem gaat geven. Wel is duidelijk dat Ford-auto`s met een SYNC 2-systeem niet van een update worden voorzien. Doordat SYNC 3 geheel nieuw is, kunnen oudere systemen simpelweg niet worden bijgewerkt.

Meer over Android Auto

Vorig jaar werden de eerste systemen met Android Auto in Nederland verkrijgbaar. Een voorbeeld hiervan is de Pioneer AVIC-F77DAB, het vlaggenschip onder de infotainmentsystemen van Pioneer, dat wij enkele maanden geleden testten. Zoals je in de Android Auto review kunt lezen, werkt het systeem prettig, maar heeft Android Auto op dit moment nog geen officiële ondersteuning in Nederland en België.

In bovenstaande video vergelijken we Android Auto met CarPlay, het autosysteem van Apple dat veel gemeen heeft met Googles software. Beide systemen hebben echter beperkte functionaliteiten, maar moet de komende tijd verandering in komen.

Lees meer over Android Auto

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's