De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Zo bekijk je Formule 1 met Nederlands commentaar tijdens de Grand Prix van Frankrijk

Colin Baak
22 juli 2022, 10:45
3 min leestijd
Zo bekijk je Formule 1 met Nederlands commentaar tijdens de Grand Prix van Frankrijk

Inmiddels zijn er al meerdere races verreden en dit weekend is het tijd voor de Grand Prix van Frankrijk! Je kunt kijken via verschillende platformen, maar hebt ook meerdere mogelijkheden om te genieten van de race met Nederlands commentaar. Dit zijn de opties!

Lees verder na de advertentie.

F1 in het Nederlands: zo kijk je dat

Ben je een fervent F1-kijker de afgelopen jaren? Dan had je verschillende opties, waarbij veel mensen kozen voor een abonnement bij Ziggo. Zo kon je elk raceweekend genieten van het spektakel met Nederlands commentaar van Olav Mol en Jack Plooij als razende reporter.

Dit jaar is het toch even anders door de komst van ViaPlay in Nederland. Het bedrijf achter de dienst (Nordic Entertainment Group) gaat namelijk aan de haal met allerlei rechten voor onder andere Formule 1, maar ook voetbal en darts. Betekent dat ook het einde voor het Nederlands commentaar van het duo?

ViaPlay

1. Kijken via ViaPlay – eigen abonnement

Je kunt natuurlijk kijken via ViaPlay en dat kan op verschillende manieren. De prijs daarvoor bedraagt 13,99 euro per maand. Commentaar vanaf het circuit en de pit komt dan van Nelson Valkenburg, Melroy Heemskerk en Stephane Cox. In de studio zijn onder andere Amber Brantsen, Tom Coronel en Giedo van der Garde aanwezig.

Viaplay: Film, TV & Live Sport

Viaplay

Gratis via Google Play

2. Kijken via ViaPlay – via je provider

Kies je niet voor een ViaPlay-abonnement, check dan eens of je provider een interessant aanbod heeft. Ga je bijvoorbeeld voor een abonnement bij KPN, dan kun je een jaar lang gratis genieten van de dienst en dus ook formule 1. Ben je al klant, dan betaal je tot en met augustus 9,99 euro per maand.

Ook VodafoneZiggo geeft huidige klanten korting op ViaPlay. Dan betaal je tijdelijk (ook tot en met augustus) 5 euro per maand in plaats van 13,99 euro. Sluit je een nieuw abonnement af bij T-Mobile dan kijk je vier maanden gratis. Tot 1 augustus betaal je 9,99 per maand, daarna wordt het 13,99 euro. Ook via YouFone kun je een abonnement afsluiten op ViaPlay.

3. Kijken via F1 TV

Je kunt ook al jaren genieten van alles wat F1 TV te bieden heeft. Kijk de hoofdstream of neem plaats in de cockpit van Verstappen, race mee op de voorvleugel van Hamilton of kies voor een bepaald camerastandpunt vanuit een helikopter. In het begin van het F1-seizoen kon je geen Nederlands commentaar beluisteren, inmiddels kan dat wel. Daarvoor wordt wel gebruikgemaakt van het verslag van het ViaPlay-duo.

F1 TV

Formula One Digital Media Limited

Gratis via Google Play

4. Grand Prix Radio van Olav Mol

De laatste optie die we noemen zal bij veel mensen de voorkeur genieten. Daarbij hoor je namelijk de o zo bekende Olav Mol, dankzij zijn app: Grand Prix Radio. Alhoewel Mol niet fysiek aanwezig is op de circuits kun je dus nog steeds genieten van zijn bekende uitspraken, weetjes en natuurlijk raceverslag.

De app heeft een mogelijkheid om de stream van commentaar te synchroniseren met wat je op je televisie, laptop of telefoon ziet. Zo kijk je dus bijvoorbeeld via ViaPlay of F1 TV, maar luister je niet naar het commentaar van die partijen.

Grand Prix Radio

Emixion

Gratis via Google Play

Je leest een artikel dat eerder op onze website is verschenen. We hebben de informatie bijgewerkt en het artikel opnieuw gepubliceerd.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu