Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘Fortnite voor Android heeft geen prioriteit bij Epic Games’

Erwin Vogelaar
24 maart 2018, 18:39
2 min leestijd
‘Fortnite voor Android heeft geen prioriteit bij Epic Games’

Fortnite is nu speelbaar op iPhone en iPad, maar wanneer kunnen wij er mee aan de slag? Waarschijnlijk moeten we nog een tijdje geduld hebben voor de Android-versie.

Lees verder na de advertentie.

Fortnite Android: nog even geduld

De populaire game Fortnite is sinds een week speelbaar op iOS. Eigenaren van een iPhone of iPad moeten wel een uitnodiging aanvragen om de bètaversie van de game te spelen, maar deze worden door maker Epic Games gul uitgedeeld. Het bijzondere aan Fortnite op smartphones is dat het om de volledige Battle Royale-modus van de game gaat, waardoor je op een iPhone kunt samenspelen met spelers die achter een pc of spelcomputer zitten. Maar hoe zit het met Android?

Het gaat waarschijnlijk nog even duren totdat de Android-versie in de Play Store wordt gepubliceerd. Website SlashGear heeft van bronnen dichtbij de ontwikkeling vernomen dat een Android-versie wel in de planning staat, maar geen prioriteit heeft.

fortnite android

Fortnite vraagt veel van de apparaten waar het op gespeeld wordt, dus optimalisering is een must. Fortnite is op iOS daarom enkel speelbaar op de allernieuwste generaties toestellen van Apple. Op Android zou het team rekening moeten houden met enorm veel toestellen met verschillende hardware. Daarom duurt het langer om de game op Android te krijgen.

Alternatieven

Fortnite voor smartphones is in korte tijd erg groot geworden. In de App Store bereikte de game rap de top in de ranglijsten. Zodra Fortnite voor Android beschikbaar is, zal ongetwijfeld hetzelfde gebeuren in de Play Store. Tot het zover is, zijn er gelukkig wel alternatieven.

Het beste alternatief voor Fortnite is PUBG Mobile. Dit is de mobiele versie van het populaire PlayerUnknown’s Battlegrounds. De game speelt wat slomer dan Fortnite en de potjes duren langer, maar toch is het een waanzinnige goede game. Lees er alles over in onze PUBG Mobile review. Op onze zustersite iPhoned lees je ondertussen wat je van Fortnite op je smartphone kunt verwachten.

Bron: SlashGear
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu