De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Pas op: download geen Fortnite apk-bestanden

Erwin Vogelaar
23 juni 2018, 18:33
2 min leestijd
Pas op: download geen Fortnite apk-bestanden

Denk je Fortnite vroeg te kunnen installeren door een apk-bestand te downloaden? Dan kom je bedrogen uit. Met deze bestanden haal je namelijk een hoop ellende binnen.

Lees verder na de advertentie.

Pas op: Fortnite-apk downloaden is gevaarlijk

Fortnite is een hit, maar Android-gebruikers kijken vanaf de zijlijn toe. Terwijl gamers met een iPhone al een tijdje met het spel aan de slag kunnen, verschijnt Fortnite pas later deze zomer in de Play Store. Dat weerhoudt veel gamers er niet van om te zoeken naar alternatieve wegen. Daar maken kwaadwillenden gretig misbruik van.

Je hoeft niet lang te zoeken om apk-bestanden voor Fortnite te vinden. De aanbieders claimen dat dit de manier is de game nu al op je Android-toestel te installeren. In de praktijk installeer je echter malware met een hoop potentieel nare gevolgen.

fortnite apk downloaden

Malware-onderzoeker Lukas Stefanko vond onder andere malware in een Fortnite apk-bestand, waarmee onopgemerkt sms’jes verzonden kunnen worden op jouw kosten. Deze app wordt gedownload aan de hand van een tip in een YouTube-video, die inmiddels al meer dan 130.000 keer is bekeken.

Stefanko stelt tegenover The Independent dat er tevens mogelijk ransomware, malware die je bankgegevens afkijkt en andere kwaadaardige malware in deze bestanden verwerkt kunnen zitten. Wacht dus op de officiële release van Fortnite in de Play Store voor het installeren van deze game.

Ook een succes op smartphones

Fortnite is op dit moment speelbaar op pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en dus op iOS. De game is een groot succes. Met de iOS-versie heeft Epic Games in negentig dagen 100 miljoen dollar verdiend.

De game is volledig gratis te spelen. Spelers kunnen geld uitgeven aan cosmetische items. Denk hierbij aan kleding en dansjes. Door items te kopen krijgen spelers geen voordeel in de game.

Andere games

Op Android kun je nu wel PlayerUnkown’s Battlegrounds spelen, een succesvolle game in hetzelfde genre als Fortnite. Lees onze PUBG Mobile review voor meer informatie over deze game. Daarnaast hebben we de beste nieuwe Android-games van mei voor je op een rijtje gezet. Binnen publiceren we een nieuw overzicht met toffe games.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu