De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Fortnite voor Android komt niet in Google Play: zo download je de game straks

Michel van 't Klaphek
3 augustus 2018, 20:33
2 min leestijd
Fortnite voor Android komt niet in Google Play: zo download je de game straks

De geruchten zijn waar. Je kunt Fortnite straks  niet in Google Play vinden. In plaats daarvan moeten gamers een bestandje downloaden op de website van Epic Games.

Lees verder na de advertentie.

Waarom Fortnite Google Play ontwijkt

Dat zegt directeur Tim Sweeney in gesprek met VentureBeat. Afgelopen week ging er al een gerucht rond dat Fortnite voor Android op een ‘alternatieve’ manier uitgebracht zou worden, en dat blijkt dus te kloppen.

Android-gebruikers die in de officiële app-winkel op zoek gaan naar het populaire battle royale-spel, komen van een koude kermis thuis. In plaats daarvan moeten zij naar de website van Epic Games gaan, de ontwikkelaar, en hier een apk-bestand downloaden.

fortnite android-toestellen

Dit programma haalt vervolgens de game binnen, en installeert ‘m direct. Alhoewel deze manier van downloaden geen probleem zal zijn voor veel Android-bezitters, vraagt het wel om net iets meer moeite dan een app uit Google Play halen. Bovendien lopen minder technische gebruikers zo het risico om virussen op te lopen.

Lees ook: In 3 stappen apk-bestanden op je Android-toestel installeren

‘Google vraagt teveel geld’

Er zijn twee redenen waarom men voor deze aanpak heeft gekozen. Ten eerste zorgt deze manier van uitbrengen voor een ‘directe relatie’ met Fortnite-spelers, zo zegt de directeur. Daarnaast bespaart het een hoop geld.

Normaal gesproken is het namelijk zo dat Google 30 procent van de opbrengsten van in-app aankopen opstrijkt. In Fortnite kun je cosmetische items kopen om zo je personage op te fleuren. Wanneer een nieuw kledingstuk jou één euro kost, ontvangt Google dus 30 cent.

‘App-winkels doen eigenlijk heel weinig. Wij doen al het harde werk en zodra de game dan in Google Play staat, worden er ook nog eens advertenties voor concurrerende games als PUBG getoond. Al met al is het geen goed systeem’, zo zegt Sweeney hierover.

Meer over Fortnite

Fortnite is een groot succes op iOS en haalde al miljoenen euro’s op. Het is nog niet bekend wanneer de Android-versie verschijnt. Wel weten we op welke Android-smartphones Fortnite allemaal speelbaar zal zijn. Er gaat een gerucht dat het spel op 9 augustus tegelijkertijd met de Samsung Galaxy Note 9 uitkomt.

Direct weten wanneer Fortnite voor Android uitkomt? Download dan onze app of schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Bron: VentureBeat
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu