De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

 ‘Fortnite tijdelijk exclusief op Samsung Galaxy Note 9 speelbaar’

Michel van 't Klaphek
26 juli 2018, 20:33
2 min leestijd
 ‘Fortnite tijdelijk exclusief op Samsung Galaxy Note 9 speelbaar’

Slecht nieuws voor Android-bezitters die aan de slag willen met Fortnite. De populaire game is bij uitkomst namelijk  exclusief op de Galaxy Note 9 speelbaar. Smartphones van andere merken moeten wachten.

Lees verder na de advertentie.

Fortnite Samsung Galaxy Note 9-deal: rest moet wachten

Dat heeft een anonieme bron verklaard tegenover XDA Developers. Fortnite voor Android wordt een zogenoemde ‘timed exclusive’, waarbij het spel de eerste 30 dagen na uitkomst alleen voor Samsung Galaxy Note 9-bezitters beschikbaar is.

Deze phablet wordt op 9 augustus aangekondigd, en ligt vermoedelijk rond het einde van die maand in de winkels. Een snel rekensommetje leert ons dat Fortnite voor andere ondersteunde Android-smartphones daarom pas rond eind september voor iedereen speelbaar is.

Fortnite review

Epic Games, de ontwikkelaar van het immens populaire battle royale-spel, houdt zich zodoende net aan zijn belofte om de game deze zomer uit te brengen. De zomerperiode loopt namelijk op 23 september op zijn einde.

Lees ook: Op deze smartphones gaat Fortnite voor Android werken

Cadeautjes voor vroege beslissers

Verder vertelt de bron dat Samsung en Epic Games intensief gaan samenwerken. Wie een Galaxy Note 9 vooruitbestelt, krijgt voor maar liefst 100 tot 150 dollar aan in-game valuta cadeau. Spelers kunnen hiermee cosmetische items voor hun personage aanschaffen, zoals kleding. De niet-Fortnite-spelers kunnen kiezen voor een hoogwaardige headset van het merk AKG. Deze hoofdtelefoon heeft ongeveer dezelfde aanschafwaarde.

Tot slot wordt de Galaxy Note 9 uitgerust met een speciaal systeem om hitte af te voeren. Samsung wil het toestel namelijk in de markt zetten als gaming-smartphone en daarom moet hij niet oververhitten.

Aangezien het hier om geruchten gaat, is het verstandig de inhoud met een korreltje zout te nemen. Bovendien is het nog maar de vraag of de genoemde extra’s ook voor Nederland gelden.

Op de hoogte blijven van de Fortnite-release? Download dan onze app, of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 9
Samsung Galaxy Note 9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu