4 dingen die je nog niet wist over Fortnite voor Android

Erwin Vogelaar
9 september 2018, 14:36
2 min leestijd
4 dingen die je nog niet wist over Fortnite voor Android

Epic Games vertelt over de ontwikkeling van Fortnite voor Android. De gamemaker praat onder andere over malware, uitdagingen en Fortnite spelen op oudere smartphones.

Lees verder na de advertentie.

Fortnite spelen op oudere smartphones niet waarschijnlijk

De game Fortnite draait nu enkele weken op een beperkt aantal Android-toestellen. In die tijd hebben toch al vijftien miljoen spelers de game geïnstalleerd. Dat stelt Epic Games in een riante blog over de ontwikkeling van de Android-versie. In het artikel heeft de gamemaker het over de moeilijkheden, toekomst en malware. Dit zijn de 4 belangrijkste dingen die je nog niet wist.

1. Fortnite-spelers draaien moderne versie van Android

In de blog schrijft Epic Games hoe er voor Fortnite op Android rekening gehouden moet worden met allerlei toestellen, versies van Android en drivers. Met name de verschillende chips in de toestellen, het geheugen, maar ook de laagjes die fabrikanten over Android heen leggen geven de ontwikkelaar hoofdpijn.

Wel stelt Epic Games verrast te zijn over hoeveel spelers een moderne versie van Android draaien. Van de spelers met 0 tot 2 jaar oude toestellen, draait meer dan 92 procent Android 8.0 (Oreo). Rond de 8 procent zit nog op Android 7.0 (Nougat).

2. Spelers krijgen meer controle over graphics

Om op verschillende toestellen soepel te draaien, gebruikt Epic Games vier verschillende grafische profielen: Low, Mid, High en Epic. Low is de laagste kwaliteit waarmee je niet ver kunt kijken en extra grafische features zijn uitgeschakeld. Bij Epic is alles ingeschakeld. Hier heb je als speler nog geen keuze in. In de toekomst krijg je meer controle over de graphics. Het wordt dan aan jou of je meer waarde hecht aan mooie beelden of een soepel draaiende game.

3. Kans is klein dat Fortnite naar oudere toestellen komt

Epic Games werkt eraan om Fortnite op oudere toestellen draaiend te krijgen, maar het bedrijf gaat niet te ver terug. Volgens de gamemaker draait Fortnite geweldig op nieuwe toestellen, prima op een jaar oude toestellen en acceptabel op twee jaar oude toestellen. Veel verder teruggaan noemt het bedrijf onpraktisch.

fortnite spelen

4. Epic Games jaagt actief naar malware

Epic Games heeft veel kritiek gekregen voor de keuze om de Play Store over te slaan. Dat is niet onterecht, want het blijkt dat er inderdaad veel malware te vinden is die zich voordoet als Fortnite. Tevens bleek dat de Fortnite Installer een gevaarlijke kwetsbaarheid had.

Lees ook: Fortnite niet in de Play Store plaatsen is onnodig gevaarlijk

Epic Games neemt in ieder geval deels zijn verantwoordelijkheid. De gamemaker jaagt actief naar deze malware. Dat gaat om websites waar zogenaamd de link naar het installatiebestand staat, video’s met download-instructies en meer. Epic Games is inmiddels al achter 47 ongeautoriseerde Fortnite-websites aangegaan.

fortnite spelen

Fortnite installeren

Fortnite moet je dus echt alleen downloaden van de officiële Epic Games-website. Wij leggen uit hoe Fortnite installeren werkt.

Bron: Epic Games
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu