De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Sony gaat PlayStation-games voor smartphones maken

Jarno Stinissen
24 maart 2016, 12:35
1 min leestijd
Sony gaat PlayStation-games voor smartphones maken

Sony heeft ForwardWorks opgericht, een bedrijf dat games gaat maken voor mobiele apparaten, waaronder smartphones. De spellen zijn gebaseerd op bestaande PlayStation-titels.  

Lees verder na de advertentie.

Sony smartphone-games

ForwardWorks gaat spellen maken die onder meer zijn bedoeld voor  Android en iOS.  Daarvoor zal gebruik worden gemaakt van bestaande PlayStation-titels en de bijhorende personages. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Crash Bandicoot, Nathan Drake uit de Uncharted-games of Kratos van de God of War-serie.

xperia play sony smartphone games

Daarnaast gaat ForwardWorks bouwen aan een nieuw netwerk of dienst voor mobiele apparaten. Wat de dienst precies inhoudt is onduidelijk,  maar de verwachting is dat het bedrijf PlayStation Network verder doorontwikkelt voor de mobiele markt. Sony meldt dat ForwardWorks  per 1 april begint en zich richt op de smartphonemarkt in Japan en Azië. Of de spellen straks ook beschikbaar komen in Europa, is onduidelijk.

Sony smartphone-games niet nieuw

Sony probeerde eerder  grip te krijgen op de markt voor smartphonegames. Zo bracht het in 2011 de Xperia Play uit, een Android-smartphone met een gamepad waarop exclusieve PlayStation-titels gespeeld konden worden. Door de tegenvallende verkopen is er echter nooit een opvolger van dit toestel verschenen.

Ook had Sony een PlayStation Mobile-platform, dat middels een Android-app beschikbaar was voor een select aantal smartphones. Deze dienst werd echter nooit een succes en daarom vorig jaar gesloten. Met ForwardWorks lijkt de focus te komen liggen op het ontwikkelen van exclusieve games voor de smartphonemarkt.

Lees het laatste nieuws over Sony

Bron: Sony
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu