Fossil introduceert Gen 5-smartwatch met Wear OS en speaker

Dennis de Vries
6 augustus 2019, 12:41
2 min leestijd
Fossil introduceert Gen 5-smartwatch met Wear OS en speaker

De nieuwste smartwatch van Fossil draait op Wear OS en heeft, ondanks het ontbreken van 4G, een speaker aan boord.

Lees verder na de advertentie.

Fossil introduceert Gen 5-smartwatch

De Gen 5 Fossil Touchscreen Smartwatch, zoals het apparaat volledig heet, is de nieuwste Wear OS-smartwatch van de horlogefabrikant. Het slimme horloge heeft een 44 millimeter-behuizing en een rond amoled-scherm van 1,3 inch.

Verder beschikt het apparaatje over een hartslagmeter, gps en nfc. Dat laatste is handig voor bijvoorbeeld contactloos betalen. De smartphone wordt aangedreven door Qualcomm’s Snapdragon Wear 3100, een chipset speciaal voor kleine wearables. De smartwatch is verder volledig waterdicht.

Fossil introduceert gen 5 smartwatch

Dankzij een ingebouwde speaker is het mogelijk om telefoongesprekken rechtstreeks via de smartwatch te voeren. Dat moeten dan wel gesprekken zijn die via wifi of je gekoppelde telefoon verlopen. De Gen 5 heeft namelijk geen 4G aan boord voor mobiel internet. Het is ongebruikelijk dat smartwatches met alleen wifi aan boord ook een speaker hebben.

Speaker voor Google Assistent

Mogelijk is de speaker aanwezig om spraakgestuurde assistenten goed uit de verf te laten komen. Zo is het op deze wearable mogelijk om Google Assistent vragen te stellen en de antwoorden ook uit het horloge te horen.

Volgens Fossil gaat de accu van de Gen 5 ruim 24 uur mee. Voor wie dat niet genoeg is, heeft de horlogefabrikant verschillende batterijbesparende modi in de software ingebouwd. Zo moet het horloge het in de ‘Extended Battery Mode’ een paar dagen op een acculading redden.

Zelf in te richten batterijbesparing

Ook is het mogelijk om in een ‘Custom Mode’ zelf te bepalen welke batterijbesparende mogelijkheden wel en niet ingeschakeld zijn. Zo kunnen gebruikers voor zichzelf bepalen welke functionaliteit ze willen opofferen voor een langere accuduur, en welke niet. Er is ook een ‘Time Only Mode’, die de smartwatch terugschakelt naar een horloge dat alleen de tijd weergeeft.

De Gen 5-smartwatch is vanaf nu te bestellen bij Fossil voor 299 euro. De smartwatch is te krijgen in vijf varianten: de behuizing is zilvergrijs, zwart of roze en er zijn enkele verschillende bandjes. Momenteel wordt de smartwatch in een aantal Europese landen geleverd, Nederland zit daar nog niet bij.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu