De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Fossil ontwikkelt horloge met Android- en Blackberry-koppeling

Redactie
17 december 2010, 14:39
1 min leestijd
Fossil ontwikkelt horloge met Android- en Blackberry-koppeling
fossil android horloge

Het bekende horlogemerk Fossil gaat een speciaal horloge met Android-koppeling uitbrengen. Het idee is vergelijkbaar met Sony Ericsson’s LiveView: een apart apparaatje waarop je snel belangrijke informatie kunt zien. Nu zijn er wel vaker dergelijke ‘connected’ horloges gemaakt (zoals Microsoft SPOT), maar die waren niet altijd een succes. Misschien helpt de betrokkenheid van Fossil en het feit dat er al ondersteuning voor Android en Blackberry is. Het horloge gaat rond de $200 kosten wanneer Fossil begint met de massaproductie. Wanneer dat is, kan het hoofd van Fossil’s Watch Technology-divisie Bill Geiser nog niet zeggen.

Geiser demonstreerde het horloge in een interview met de bekende blogger Robert Scoble. De prototypes leggen via Bluetooth verbinding met de smartphone en halen er informatie vanaf zoals agenda, weerbericht en notificaties voor gemiste gesprekken, e-mail en sms-berichten. Eventueel kunnen ook Twitter-berichten erop worden getoond, al is de resolutie nog behoorlijk laag zodat er weinig informatie op het scherm past. Het prototype horloge heeft nu nog een bescheiden lcd-scherm in grijstinten.

Lees verder na de advertentie.

Fossil is momenteel nog bezig met het concept en laat het idee zien aan mensen in Silicon Valley. Het verschil met gewone Bluetooth-horloges is dat je maar beperkte informatie te zien krijgt. Het Fossil-horloge krijgt veel diepgaander integratie met je smartphone.

Meer info: Scobleizer

fossil horloge
fossil horloge
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu