Fossil onthult ronde smartwatch met Android Wear

Wouter Nijsen
21 oktober 2015, 18:12
1 min leestijd
Fossil onthult ronde smartwatch met Android Wear

Horlogemerk Fossil heeft een nieuw horloge aangekondigd dat draait op Android Wear. Het apparaatje is ook compitabel  met iPhones en gaat 275 dollar kosten.

Lees verder na de advertentie.

Dit is de Fossil Q Founder

q founder

Fossil heeft vandaag vier nieuwe horloges onthuld, waarvan de Q Founder het meest interessant is. Deze smartwatch draait namelijk op Android Wear en is daarmee te koppelen met zowel Android-smartphones als iPhones. Voorwaarde is wel dat je beschikt over Android 4.3+  of een iPhone 5 of nieuwer met iOS 8.2+. De Fossil Q Founder heeft een leren of metalen band, is voorzien van een rond ontwerp en  een aanraakgevoelig scherm. Het apparaatje wordt verder aangedreven door een Intel-chip, al zijn de exacte specificaties niet bekendgemaakt.

De Q Founder werkt nauw samen met Fossils eigen Android-app, die onder meer ondersteuning biedt voor applicaties als Google Fit. Fossils app heeft verder een ingebouwde fitness-tracker, waarmee je je activiteiten en het aantal verbrande calorieën kunt checken. Ook is het slimme horloge in staat om notificaties van bijvoorbeeld Facebook en Twitter en  inkomende gesprekken te tonen. De zogenoemde Q Curiosity-functie spoort je zo nu en dan aan om nieuwe activiteiten te ondernemen.

De Fossil Q Founder is vanaf 25 oktober verkrijgbaar voor 275 dollar en is daarmee goedkoper dan de Android Wear-horloges van Motorola en Huawei. Of en wanneer het slimme horloge ook in de Benelux verschijnt, is nog onduidelijk.

Bron: Fossil
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu