De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Persfoto’s tonen grotere variant Samsung Galaxy Tab S

Gijs Ettes
1 juni 2014, 11:29
1 min leestijd
Persfoto’s tonen grotere variant Samsung Galaxy Tab S
Galaxy Tab S 10.5

In navolging van de persfoto van de Galaxy Mega 2 zijn er nu ook kiekjes opgedoken die de Galaxy Tab S 10.5 in vol ornaat tonen. Twitter-lekker @evleaks publiceerde de afbeeldingen van de tablet, die op 12 juni officieel zal worden onthuld door Samsung. Het is de eerste Samsung-tablet sinds lange tijd die is voorzien van een super-amoled-scherm.

Naast de Galaxy Tab S 10.5 zal er ook een kleine variant verschijnen met een 8,4 inch-scherm. Beide Android-toestellen hebben echter dezelfde schermresolutie: 2560 bij 1440 pixels. Verder zijn ze voorzien van een vingerafdrukscanner die is geïmplementeerd in de homeknop. Deze kan onder andere gebruikt worden om de Tab S te ontgrendelen of mobiele betalingen te verrichten. Uit de persfoto’s blijkt overigens wel dat de tablets, in tegenstelling tot de Galaxy Tab Pro en Galaxy Note Pro 12.2, over een micro-usb-poort beschikken in plaats van een volwaardige usb-poort.

Lees verder na de advertentie.

Overige specs Galaxy Tab S

De Galaxy Tab 10.5 wordt net als de Tab 8.4 aangedreven door een octacore-processor (Exynos 5420) met vier snelle 1,9GHz-kernen (Cortex A15) en vier energiezuinige 1,3GHz-kernen (Cortex A7). Die laatste nemen taken voor hun rekening die minder processorkracht vergen, wat de accuduur ten goede moet komen. Verder is er 3GB aan werkgeheugen aan boord en een 8-megapixel-camera aan de achterzijde. Aan de voorzijde zit een frontcamera met 2,1 megapixels.

Wifi, bluetooth 4.0, gps, een IR-blaster om je tv te bedienen en een micro-sd-sleuf om het opslaggeheugen uit te breiden, zijn standaard aanwezig. Daarnaast worden er duurdere 4G-varianten beschikbaar, voor wie ook onderweg wil internetten met de tablets. De prijs van de Galaxy Tab 10.5 bedraagt naar verwachting zo’n 560 euro, terwijl de 8,4 inch-versie waarschijnlijk circa 450 euro kost.

Lees het laatste Samsung nieuws

Hieronder lees je het laatste nieuws met betrekking tot Samsung.  Op zoek naar een ander vergelijkbaar toestel? Bekijk dan de  Samsung-toestelpagina!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Tab S 10.5
Samsung Galaxy Tab S 10.5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu