‘Foto Google Pixel 3 XL-prototype toont nieuw design met notch’

Thomas Haenen
8 juni 2018, 10:23
2 min leestijd
‘Foto Google Pixel 3 XL-prototype toont nieuw design met notch’

Googles volgende smartphone krijgt een notch, zo blijkt uit gelekte afbeeldingen. Een prototype van de Google Pixel 3 XL beschikt over een duidelijke inkeping bovenaan het beeld.

Lees verder na de advertentie.

Google Pixel 3 XL prototype biedt blik op ontwerp

De Google Pixel 3 XL heeft een voorkantvullend scherm met bovenin slechts een kleine inkeping, zo blijkt uit een prototype dat XDA Developers heeft bemachtigd. De inkeping heeft twee camera-achtige cirkels, maar het is waarschijnlijk dat slechts één een selfiecamera is en de andere een sensor voor gezichtsontgrendeling. Onderaan het beeld zit een flinke bezel, dus helemaal randloos is het toestel niet.

Inmiddels kiest het overgrote deel van de fabrikanten ervoor om een notch toe te voegen aan zijn smartphones. Essential, Apple, LG, Huawei, OnePlus, Asus en anderen brachten in de afgelopen maanden allemaal smartphones uit met een inkeping in het scherm. Slechts een handjevol fabrikanten, waaronder Samsung en Sony, volgt de trend niet. Overigens heeft de gewone Google Pixel 3 waarschijnlijk geen notch.

Geen dubbele camera

Aan de achterkant valt vooral het gebrek aan wijzigingen op. Terwijl andere fabrikanten uitpakken met twee of zelfs drie camera’s achterop, kiest Google nog steeds voor een enkele camera. Het bedrijf vertrouwt op algoritmes en andere slimme software voor zijn camera. Dat pakt goed uit: de camera’s van eerdere Pixel-smartphones gooiden tot nu toe hoge ogen in onafhankelijke tests.

Onder de camera zit een vingerafdrukscanner. De achterzijde is nog steeds een combinatie van glas en metaal. Hoewel de getoonde variant zwart is, is het aannemelijk dat Google net als vorig jaar ook een witte versie van het toestel uitbrengt.

Dat er nu al afbeeldingen van prototypes uitlekken, suggereert dat het nieuwe toestel niet heel lang meer op zich laat wachten. Eerdere Google Pixel-smartphones werden echter steeds in september of oktober gepresenteerd. Mogelijk verschijnt de Pixel 3 echter iets eerder in het jaar dan zijn voorgangers.

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 2 XL
Google Pixel 2 XL

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu