De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo zien de nieuwe ‘smartwatch’ en MediaPad X1 van Huawei eruit

Wouter Nijsen
21 februari 2014, 13:30
2 min leestijd
Zo zien de nieuwe ‘smartwatch’ en MediaPad X1 van Huawei eruit
huawei

Een medewerker van Huawei publiceerde vrijdag op Weibo, de Chinese tegenhanger van Twitter, twee foto`s waarop vermoedelijk een nieuwe smartwatch en tablet, de MediaPad X1, staan afgebeeld. De geruchten dat de Chinese fabrikant bezig zou zijn met een slim horloge deden al langer de ronde. Toch zijn er vooralsnog twijfels of het hier wel om een smartwatch gaat.

Het design van het draagbare ding is immers niet te vergelijken met de slimme horloges die Samsung en Sony reeds op de markt hebben uitgebracht. Zo heeft het accessoire geen vierkant maar rechthoekig display en lijkt het alsof de gebruiker er geen notificaties of andere content op kan zien. Huawei heeft officieel nog niet gereageerd op de uitgelekte foto`s.

Lees verder na de advertentie.

Huawei smartwatch

Het scherm van de smartwatch is vergeleken met andere slimme horloges  een stuk smaller en kent een gebogen display. Dat laatste is niet gebruikelijk voor een slim horloge. In de internationale media  wordt vooralsnog twijfelachtig gereageerd. Het product zou er onafgewerkt en lomp uitzien, luidt de kritiek.

De wearable lijkt ook een functie te hebben om stappen te tellen, zo is te zien op de foto hier rechts.  Waarschijnlijk dat er op het Mobile World Congress  in Barcelona volgende week meer duidelijkheid komt, want dan zou Huawei zijn smartwatch uit de doeken doen, is de voorspelling.

Lees meer en check het huidige smartwatch Android-aanbod!

Uiterlijk van MediaPad X1

gsmarena_010

De medewerker zette ook foto`s van de nieuwe tablet online. De zogenoemde MediaPad X1 heeft een 7 inch-scherm met een resolutie van 1920 x 1200 pixels. Het apparaat maakt gebruik van dezelfde chipset als de Huawei Ascend P6, het huidige vlaggenschip van de Chinese fabrikant.

Net als dat toestel draait de MediaPad X1 op een quadcore processor die geklokt is op  1,6GHz. Er is 2GB aan RAM-geheugen aan boord en het interne geheugen, dat vermoedelijk 32 GB wordt, is uitbreidbaar. Naar verluidt is er een SIM-kaart slot aanwezig om via een mobiele dataverbinding op internet te kunnen. De MediaPad X1, die 239 gram zwaar is, draait op besturingssysteem Android 4.2.2 Jelly Bean. Of Huawei later KitKat gaat gebruiken, is nog niet te zeggen.  Naar de prijs van de MediaPad X1 is het vooralsnog gissen.

Lees meer en check het huidige Android smartwatch-aanbod!

Het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei MediaPad X1
Huawei MediaPad X1

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu