De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

‘Foto nieuwe Nexus-smartphone opgedoken’

Gijs Ettes
25 september 2014, 9:06
1 min leestijd
‘Foto nieuwe Nexus-smartphone opgedoken’
Nexus-smartphone 3

Een vermeende foto van de nieuwe Nexus-smartphone, die naar verwachting Nexus X of Nexus 6 gaat heten, is uitgelekt. Het toestel heeft qua design veel weg van de nieuwe Moto X, al zijn de volumetoetsen en powerknop iets naar beneden verplaatst en is het scherm gegroeid tot 5,9 inch. Naar verluidt heeft het scherm een QHD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels, waarmee de pixeldichtheid uitkomt op een indrukwekkende 498 ppi.

Onderhuids is de nieuwe Nexus-smartphone voorzien van een flinke 3200 mAh-accu. Het toestel wordt aangedreven door een Snapdragon 805-chip en 3GB aan werkgeheugen. Het instapmodel krijgt 32GB aan opslagruimte, maar waarschijnlijk verschijnen er ook versies met meer geheugen. Uit de doos draait de nieuwe Nexus – niet geheel verrassend – op Android L.

Lees verder na de advertentie.

Hoe groot wordt het scherm van de Nexus-smartphone?

Eerder gingen geruchten dat de aankomende Nexus-smartphone een 5,2 inch-scherm zou krijgen, maar berichten over een grotere versie zijn de afgelopen tijd ook vaker de revue gepasseerd. De afbeelding die nu  is uitgelekt betreft waarschijnlijk nog niet het definitieve design, omdat bijvoorbeeld de branding van Motorola ontbreekt.

Medio oktober maken waarschijnlijk kennis met de nieuwe Nexus-smartphone, alsmede de Nexus 9, een 8,9 inch-tablet die ontwikkeld wordt door HTC. De toestellen worden volgens de laatste berichten op 15 of 16 oktober onthuld en zijn dan een maand later waarschijnlijk verkrijgbaar. Over Nederlandse prijzen en beschikbaarheid is nog niets bekend.

Het laatste nieuws over Google

(Via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC Nexus 9
HTC Nexus 9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu