‘ASUS ROG Phone 2 wordt eerste smartphone met snellere Snapdragon 855 Plus’

Dennis de Vries
16 juli 2019, 12:11
2 min leestijd
‘ASUS ROG Phone 2 wordt eerste smartphone met snellere Snapdragon 855 Plus’

Er zijn foto’s verschenen va Asus’ nieuwe gamingsmartphone. De ROG Phone 2 is het eerste toestel met de nieuw aangekondigde Snapdragon 855 Plus-processor, speciaal om mee te gamen.

Lees verder na de advertentie.

Game-smartphone met 120Hz scherm

Of de Asus ROG Phone 2 net zo’n opvallend uiterlijk heeft als zijn voorganger, de Asus ROG Phone, is onduidelijk. De gelekte foto’s van de gamingsmartphone, die verschenen op het Chinese sociale platform Weibo, laten alleen de voorkant van het toestel zien. Net als de eerste ‘Republic of Gamers’-telefoon heeft het toestel twee stereospeakers, boven en onder het scherm. De selfiecamera zit niet in een notch of gaatje, maar is boven het scherm geplaatst.

Hoewel de resolutie onbekend is, laten de foto’s wel zien dat het toestel is uitgerust met een 120Hz-scherm. Deze hoge ververssnelheid zorgt voor vloeiende beelden, wat zeker bij het spelen van snelle games een voordeel biedt. Doorgaans hebben smartphones een scherm met een ververssnelheid van 60Hz, hoewel sommige fabrikanten al een hogere ververssnelheid bieden.

Zo heeft de OnePlus 7 Pro, net als de originele ROG Phone, een 90Hz-scherm. Op de ROG Phone 2 is het mogelijk om terug te schakelen naar 90 of 60Hz, vermoedelijk om ervoor te zorgen dat de accu iets langer meegaat als dat nodig is.

Nieuwe Snapdragon-processor

De ROG Phone 2 wordt pas volgende week aangekondigd, maar het staat al wel vast dat de smartphone Qualcomm’s nieuwe chipset heeft. De Snapdragon 855 Plus is een opgevoerde variant van de Snapdragon 855, die bijvoorbeeld het hart van de Pixel 4 zal vormen.

Snapdragon 855+

De plus-variant van de Snapdragon 855 is vooral geschikt voor zware games en augmented reality of virtual reality-toepassingen. De prestaties van de Adreno 640-gpu zijn opgeschroefd, waardoor hij 15 procent krachtiger is. Ook is de Kryo 485 cpu-kern iets overgeklokt naar een rekensnelheid van 2,96Ghz.

Waarschijnlijk niet in Nederland

De Snapdragon 855 Plus zullen we vooral tegenkomen in speciale gamingsmartphones, waarvan de Asus ROG Phone 2 dus de eerste is. Het toestel wordt op 23 juli aangekondigd, maar de releasedatum is nog onbekend.

Qualcomm maakt de nieuwe chipset tegen het einde van het jaar beschikbaar, dus het is goed mogelijk dat het nog even duurt. Maar zelfs dan is het de vraag of het toestel ook in Nederland verschijnt. Momenteel heeft de fabrikant een verkoopstop op al zijn toestellen in Nederland vanwege een rechtszaak die aangespannen is door Philips.

Lees meer over Asus

Bronnen: Weibo, Qualcomm
Bron afbeelding: Weibo
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Asus ROG Phone
Asus ROG Phone

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu