Google Play op BlackBerry kleinEen viertal foto’s opgedoken op het forum van CrackBerry tonen Google Play op BlackBerry 10.2.1, een versie van het besturingssysteem dat nu intern getest wordt. De echtheid van de foto’s is nog niet door BlackBerry bevestigd.

Momenteel is het al mogelijk Android-apps te draaien op het BlackBerry-platform, al is hier een extra handeling voor benodigd. Gebruikers kunnen Android-apps die zijn omgezet downloaden in de BlackBerry World app-store of via een pc sideloaden.

Google Play op BlackBerry

Momenteel ondersteunt BlackBerry 10 op deze manier apps tot en met Android 4.2.2 (Jelly Bean). Mocht de Play Store op termijn beschikbaar worden voor BlackBerry-gebruikers, dan scheelt dit in ieder geval bovenstaande omslachtige handeling.

Voor het noodlijdende BlackBerry zou het daarnaast misschien een ommekeer kunnen betekenen: het bedrijf heeft de afgelopen tijd zijn marktaandeel in de smartphonemarkt zien dalen tot slechts 1,5 procent. Ter vergelijking: Samsung heeft bijna 32 procent van de markt in handen.

Onderstaande foto’s tonen Google Play op BlackBerry 10.2.1. Of de foto’s echt zijn, is vooralsnog dus niet bekend.

Lees meer over BlackBerry

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.